• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Gaziantepliler Ulu Camide bayramlaşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Kurban Bayramı için hazırlıkları devam ettiğini belirterek; "Diyanet Vakfımızın vekâletle kurban kesme programı çerçevesinde yurt içinde ve dışında kesilmek üzere toplanan bedelin önemli bir kısmı ile ilimizde kesilecektir" dedi.

Müftü Vekili Karatepe, 20 büyük baş kurbanın Nizip ilçesinde, 10 büyük başın İslâhiye, 20 büyük başın Şehitkâmil ve 10 büyük baş kurbanın ise Şahinbey ilçesinde kesileceğini söyledi.

Bayram Namazı`nın ailece toplu şekilde kılınabilmesi içinde Gaziantep merkezindeki Ulu Camii ve çevresinin tahsis edildiğini belirten Karatepe, ayrıca her ilçelerde merkezi bir caminin ailece toplu Bayram Namazını kılınması için tahsis edildiğini söyledi.

Karatepe, "Elbette diğer camilerimiz de normal bayram namazları kılınacak. Ama ailece topluca bir kaynaşmaya vesile olsun, kardeşliğin artmasına vesile olsun diye böyle bir imkânı Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla hazırlamış olduk."dedi.

Kurban Bayramı`nın tüm insanlığa huzur getirmesini dileyen Karatepe, tüm Müslümanların kurban bayramını şimdiden kutladı. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir