• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Silopi MYO akademik yılı açılış töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Silopi Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 Akademik Yılı, düzenlenen bir törenle başladı. Silopi MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın yanı sıra Silopi Kaymakamı Suat Demirci ve kurum amirleri katıldı.


Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, telafisinin olmadığı tek şeyin zaman ve eğitim süreci olduğunu vurgulayarak; "Hepiniz ilk kez üniversite kapılarından içeri giriyorsunuz ve yaşınızın özelliği olan tez canlı ve heyecanlı olabilirsiniz. Bu heyecanınızı derslerinize aktarırsanız gelecekte iyi bir yaşam sürdürebilirsiniz. Bunun için hem kendiniz iyi çalışmalısınız, zamanınızı iyi değerlendirin hem de hocalarınızı zorlayın. Hayatınızda, geriye dönüp düzeltemeyeceğiniz ve telafisi olmayan tek şey, eğitim-öğretim sürecinin iyi değerlendirilmemesidir. Bu zamanlarınızı iyi değerlendiremezseniz, gelecekte 'keşkeleriniz' çok olabilir. Şırnak Üniversitesi bir ailedir ve ben bütün öğrencilerimizi birer evladım gibi görüyorum. Sizlere, elimizden gelen en iyi ve en kaliteli eğitimi vermeyi borç bilirim. Üniversiteler dünyanın her yerinde bilimin ve özgür düşüncenin yeridir. Sizlerde bu çerçevede bilimsel bir yaklaşım ve düşüncelerinizi şiddete, kavgaya başvurmadan özgürce dile getirebilirsiniz." şeklinde konuştu.


Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, eğitim sürecinin ömür boyu sürdüğünün ancak belli bir döneminin çok yoğun geçtiğini, bu yoğun geçen sürecin ise ilk okuldan başlayıp üniversite sıralarında son bulduğunu dile getirdi. Telafisi mümkün olmayan bu eğitim sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Akmaz, "Sevgili öğrenciler, sizler belli bir yaş aralığında ve uzun bir ilk okul ve lise eğitiminden sonra üniversitemizde okumaya hak kazandınız. Bizler, sizlerin iyi bir eğitim almanız için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Elinizden geldiğince bu sıralardan dolu dolu ayrılmaya çalışın. Bunun için gerek kendiniz ve gerekse de hocalarınızı çok çalıştırın." dedi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir