• DOLAR 32.512
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2490.755
  • ...
"Ateşli silah parçalarına DNA testi!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Uludağ Üniversitesi, Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü ile suç ve suçlunun tespiti için elde edilen delillerin bilimsel olarak incelenmesini öngören sözleşme imzalandı. Buna göre, ateşli silahlar üzerinde babalık testine benzer DNA analizi yapılarak suçluların tespit edilmesi kolaylaşacak.

 

Proje sözleşmesine, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yakut, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Arif Bozdemir ve Balistik İnceleme Şube Müdürü Oğuzhan Çelikbaş imza koydu.

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yakut, DNA bilgilerinin zarar bile görse ciddi bir bilimsel çalışmayla suçluyu bulmada işe yarayabileceğini belirterek, "Bu nedenle devlet biyoteknolojiye yatırım yapmalı. Günümüzde laboratuvar ortamlarında yapılan kötü niyetli çalışmalarla, DNA'ya virüs bulaştırarak biyolojik savaşlar gündeme gelebilir. Yapılan yatırımlarla bu gibi savaşlara karşı hazırlıklı olunabilir." dedi.

 

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz de Uludağ Üniversitesi'nin Bursa'nın en gelişmiş üniversitesi olduğunu dile getirerek, "Üniversitemizde çok büyük bir beyin gücü var. Bu beyin gücü kamu ve özel sektör işbirliklerinde kullanılmalı. Bursa Kriminal Büro ile daha önce parmak izi konusunda bir projemiz olmuştu, şimdi de bu önemli çalışmaya imza atıyoruz. Yapılan bu işbirliği, Türkiye'ye örnek olmalı" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir