• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Kurban, İbrahim`i duruş İsmail`i bir teslimiyettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kurban Bayramının heyecanı tüm İslam ümmetini sarmış durumda. Erciş ilçesinde bulunan STK, parti yöneticileri esnaf, halk ve kanat önderleri Kurban Bayramının önemini ve kurbanın anlatmak istediklerini İLKHA`ya anlattılar.
 
HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Erciş İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bağ, kurbanın Hak mabuda karşı, kulun tüm bencilliğini, değerlerini o mabudun emrine amade edip gerçek varlık karşısında yok olmak olduğunu belirterek, "Yüce Allah`ın emri doğrultusunda yok edilen bir değer İsmail`i bir varlık oluşturur. Dimdik ayakta durmak ancak İbrahim`i muvahhitlik ve İsmail`i varlık ile muvaffak olunur. Hür Dava Partisi Erciş İlçe Teşkilatı olarak böyle bir kurban anlayışı ile ümmetin muvaffakiyetini, birliğini, beraberliğini Allah`tan niyaz eder, tüm ümmetin Kurban Bayramını tebrik ederim." dedi.
 
"Kurban salt etten bir ibaret değildir"
Erciş İhya-Der Başkan Yardımcısı Halil Caroz da, kurbanın İbrahim`i duruş, İsmail`i teslimiyet, Hacer`i itaat olarak beyinlerde yer edinmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Kurban salt etten ibaret değildir. Kesilen kurbanlarla beraber bizi Allah`ın yolundan alıkoyabilen her şeyi terk etmek ve canı gönülden Allah`a bağlanmak akla gelir. Bu vesileyle Allah bu Kurban Bayramını Ümmeti Muhammed`e İslami yoldan alıkoyan her şeyi terk etmesini, tüm mustazaf halklar için hayırlara vesile olmasını, özellikle Mısır, Suriye, Filistin ve diğer coğrafyalarda zulüm altında inleyen Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah`tan niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Cenabı Allah zalimlere fırsat vermesin, ümmete de şuur versin"
Vekil imamlık yaptıktan sonra kitabevi işleten Abdulvahap İnan ise, Müslüman halka uygulanan zulümlere dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu: "Küfür cephesi her zaman bizim bayramlarımızı zehir etmişler. Ramazan ayında olduğu gibi Mısır olayları, Suriye olayları ve halen Müslümanların kanının akması bunu gösteriyor. Yine bu Kurban Bayramında da ümmetin çoğu kurbanın mahiyetini anlamadıkları için her zaman küfrün elinde kurban oluyorlar. Müslümanlar dünya siyasetinde yerlerini almadıkları için hep başkalarının oyunlarının kurbanı oluyorlar. Cenabı Allah zalimlere fırsat vermesin, zalimlerin bütün oyunlarını boşa çıkarsın, ümmetin önünü açsın, ümmete şuur versin. Ümmet şuurunu Müslümanlarına nasip eylesin. Çünkü Müslümanlarda halen bir manevi hastalık vardır. Bu manevi hastalık bencillik düşüncesidir. Allah Kurban Bayramını vesile kılsın ki, bu ümmet bu hastalıktan kurtulur ve inşallah bütün cemaatler bir çatı altında toplanır."
 
İnan Kurban`ın maddi boyutunu da şu şekilde açıkladı: "Şuan Müslümanların çoğu et yemek için kurban kesmiyor. Kurbanı Müslüman aç kardeşiyle paylaşmak için kesiyor. Artık çoğunlukla görüyoruz ki, İslami dernekler ve cemaatler dünyanın her tarafındaki kardeşlerimizle kurbanlarımızı paylaşıyorlar. Bu da mükemmel bir durumdur."
 
"İslam dinin önündeki tüm engelleri kaldıralım"
İmam Yakup Arıkarınca, kurbanın manasının, insanın hayatını, ömrünü, işini Allah`a kurban etmesi olduğunu söyleyerek kurbanın, Allah ile Peygamber ile Müslümanlar ile dostluğumuzu pekiştirmek olduğunu ifade etti. Arıkarınca, "Kurban insana hem dünya için hem de ahiret için önemlidir. Çünkü kurban insanlara ve toplumlara fayda getirir. Kurbanın gerçek hakikatlerinden biri de, insanı Allah`tan, İslam`dan, davadan alıkoyan her şey, insanın kurbanı olmasıdır. Biz de o kurbanı kendi kurbanımızla beraber keserek İslam dinin önündeki tüm engelleri kaldıralım." şeklinde belirtti.
 
"Müslümanlara maddi ve manevi olarak yardımcı ve destek olmamız gerekir"
İnşaat ustası Enver Hasar da, "Kurban Bayramı Müslümanlar için birlik, beraberlik ve paylaşmaktır. Mısır`da, Suriye`de, Irak`ta, Filistin`de ve birçok İslam ülkesinde zulüm işkence ve ölüm varsa bizim Müslümanlar olarak onların acılarını ve dertlerini paylaşmamız ve kardeşlerimizi unutmamız gerekiyor. Onlara bu mübarek günlerde dua ederek maddi ve manevi olarak yardımcı ve destek olmamız gerekir. Ümmetti Muhammed`in (sav) Kurban Bayramı şimdiden kutlu olsun." şeklinde duygularını aktardı.
 
Aşçı olan Musa Akdeniz ise, "Kurban bayramında kesilen kurbanların özellikle fakirlere ulaşması en güzelidir. En azından o fakirler, yılda bir kere bile olsa etin rengini görebiliyorlar." dedi.
 
Doğu ve Güneydoğu tarafında kurbanların fakirlere ulaşmasında bir sıkıntı olmadığını belirten Akdeniz, "Ancak bazı yerlerde kurbanlar ile ilgili şahit olduğumuz durumlar var. Genelde kesilen kurbanların fakirlere verilmesi gerekirken kendi yakınlarına ve çoğunu da kendilerine ayırarak tüketiyorlar. Deniz kenarında içki ile beraber tüketilen kurbanlara şahit olmuşuz. Bu ne derece kurbandır onu bilemeyiz. Ama keşke halkımız bu konuda duyarlı olup konunun önemini bilseler. Hz İbrahim`in kıssasını öğrenseler kurbanı ona göre kesseler ona göre önem gösterseler daha yerinde olur." şeklinde konuştu.
(Hamza Kaya - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir