• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünya kız çocukları haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Aile ve Sosyal Politikalar Merkezinde düzenlenen Dünya Kız Çocukları Haftası kutlamaları programına Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, yaşlı ve engelli bakıcıları ve çocuklar katıldı.

 

Programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy, yaşlı-engelli bakımı ve çocuk eğitiminin önemine değindi. Büyükersoy, çocuk haklarının temel hedefinin çocuğun yaşama gelişme ve korunum haklarının güvence altına alınması ve bu konuda uluslar arası işbirliğinin sağlanması olduğunu kaydetti.

 

İyi bir çocuğun öncelikle iyi eğitim veren bir anne babaya ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Vali Büyükersoy, ''En kıymetli eşyalarımızı nasıl gözetiyor isek her halde onlardan çok daha fazla kıymetli olan çocuklarımızı öyle gözetlemeli ve onların eğitimine o şekilde değer vermeliyiz. Çocuklarımızın eğitimlerine verdiğimiz değer onların istikbali olacaktır.'' dedi.

 

Yaşlı ve engelli bakımının önemine de değinen Büyükersoy, "Sosyal devlet işveren devlet değildir. Sosyal devlet yaşlısına engellisine ve aşsız kalana bakabilen, onun derdi ile dertlenen devlettir." İfadelerini kullandı.

 

Programda çocuk haklarının güvence altına alınması gerektiğine dair önlemlerin alınması gerektiğine değinen Aile ve Sosyal Politikalar Muş İl Müdürü Hamdullah Karasu ise, çocuk hakları sözleşmesinin temel hedefinin çocuğun yaşama gelişme koruma ve katılım haklarını güvence altına almak olduğunu belirtti. Karasu, bu konuda uluslararası işbirliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

 

Program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile SODES'in ortaklaşa yürütmüş olduğu engelli ve yaşlı bakımı projesinin sonuçlanması sebebi ile kursa katılan kursiyerlerin sertifikalarını almaları ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir