• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Ağar hakkındaki infaz durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Muğla İnfaz Hakimliğinin "Mehmet Ağar`ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi" kararına itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağar hakkındaki "infazın durdurulmasına" karar verdi.

Mahkeme, hakimliğin kararına dayanak gösterilen İnfaz Kanunu`nun 105/A Maddesi`nin 7. fıkrasının iptali için Anayasa Mahkemesi`ne başvurulmasını da kararlaştırdı.

Ağar`ın avukatı Abdulkadir Toluç, müvekkilini daha önce mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, "müvekkili hakkındaki infazın durdurulmasını" talep etti.

Toluç ayrıca, Ağar`ın "kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine" gerekçe gösterilen, İnfaz Kanunu`nun ilgili maddesinin iptali için de Anayasa Mahkemesi`ne başvurulmasını istedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, Ağar`ın, daha önce mahkum olduğu cezanın infazı sırasında, hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Ağar hakkında, geçen günlerde "Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın`ın 1993`te öldürülmesine" ilişkin açılan dava hatırlatılan kararda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun`un 105/A Maddesi`nin 7/b-c. fıkralarında belirtilen "soruşturma ve kovuşturma" ibaresinin Anayasa`ya aykırılığı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi`ne başvurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Kararda, Ağar`a ilişkin infazın durdurulması talebi de kabul edilerek, "ileride telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesini önlemek amacıyla hakkındaki infazın, Anayasa`ya aykırılık itirazı sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına" karar verildiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir