• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayram pazarı halkın akınına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlılar her bayram olduğu gibi gelen Kurban Bayramı heyecanına girdi. Halk, bir yandan ev temizliklerini yaparken, diğer taraftan ikramlık ve yeni giysi alabilmek için esnafın kapısını çalıyor.

 

Batman pazarlarında ikramlık şeker, lokum ve çerezler tezgâhlarda yerlerini alırken, bayramın kış mevsimine yakın olması nedeniyle tezgâhlardaki bayramlık giysilerin genelinin kışlık olduğu gözden kaçmıyor.

 

Her Bayram öncesi dar gelirli ailelerin mesken tuttuğu bayram pazarı bu yıl yoğun ilgi ile karşılandı. Bayram alışverişi yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını bulabileceği bayram pazarı, bayrama 3 gün kala dolup taştı. Araç trafiğine kapatılan Seyram caddesinde vatandaşlar bayram şekeri, elbise ve hediyelik eşya gibi tüm ihtiyaçlarını uygun fiyata alabiliyor.

 

Pazarda yaşanan yoğunluktan dolayı kimi pazarcı esnafı, satışların olmasından memnun olurken kimisi ise satışların azlığından yakınıyor.

 

Gün geçtikçe satışların iyiye doğru gittiğini söyleyen pazarcı esnaftan Yusuf Hamarat, "Her geçen gün işlerimiz daha da iyiye doğru gidiyor. İşler pek istenilen seviyede olmazsa da yine de satışlarımız oluyor. Pazardaki elbise ve gıdaların ucuz olmasından dolayı halk, maddi imkansızlıktan dolayı pazarı tercih ediyor. Zaman zaman çok fazla yoğunluk yaşanıyor. Satışlarımız bayrama son gün kala istenilen seviyeye ulaşıyor." dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir