• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
"Gemlik kurban bayramına hazır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gemlik Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle belediye meclis üyeleri ile birlikte Hayvan Pazarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında açıklama yapan Aktaş, Hayvan Pazarının son kurban bayramını yaşadığını ifade ederek, gelecek yıl yeni yerinde daha modern bir şekilde hizmet vereceğini belirtti.

 

İlçe halkının huzur ve güven içerisinde, İslami usullere uygun olarak kurban ibadetini yerine getirmesi için her türlü önlemi aldıklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Başkan Aktaş, "Hayvan pazarına hayvanlar kabul edilmeden önce gerekli önlemler alınmış, hijyen çalışmaları da gerçekleşmiştir. Bilindiği üzere 30 dönümlük mevcut hayvan pazarımıza bu sene 13 dönümlük ek ilave alanı eklenmiştir. Hayvan pazarımızda, 2 bin büyükbaş hayvan, 366 adet büyükbaş hayvan ahırı, 2 bin 500 küçükbaş hayvan, 67 adet ise küçükbaş hayvan ahırı bulunmaktadır. Bunun haricinde de ortalama 500 adet küçükbaş, 500 büyükbaş hayvan günlük olarak satışa sunulmaktadır." dedi.

 

Vatandaşların kurbanlık dişi hayvan alımında bir sıkıntı yaşamaması için, hayvan gebelik testlerinin de yapıldığını kaydeden Aktaş, 28 hayvanda gebelik tespit edildiğini, gebe hayvanların pasaportlarına, hayvanın gebelikleri ile alakalı bilgilerin işlendiğini söyledi.

 

"Tüm ahırlarda hayvan kontrol tutanakları da asılıdır" diyen Başkan Aktaş, bu tutanaklarda gebe olan hayvanların kulak küpe numaralarının mevcut olduğunu, vatandaşların bu tutanağa bakarak aldıkları hayvanın gebe olup olmadığını öğrenebileceklerini belirtti. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir