• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Malatya'da iş güvenliği hakkında seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya Aktif İşadamları Derneği tarafından konferans salonunda, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 Sayılı Kanun çerçevesinde program yapıldı. Gerçekleşen programa MAKİAD üye işadamları katıldı.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı, çalışanları koruma altına almak, çalışma ortamının risk analizi ve risklere karşı alınması gereken önlemlere ilişkin bilgiler verdi.

 

Stratejik Araştırma Geliştirme Etütleri Merkezi (SARGEM) teknik uzmanlarının eğitim verdiği seminerde bir konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı, kanunun kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın işçi çalıştıran her kurumu kapsadığını dile getirdi.

 

İşverenlerin, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu kaydeden Dağlı, "Bu çerçevede işverenler, mesleki risklerin önlenmesi, her türlü tedbirin alınması ve organizasyonun yapılması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlayan işverenler, risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır, çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır." dedi.

 

Dağlı, iş kazalarının yüzde 86 gibi yüksek bir oranda insan hatasından kaynaklandığını, uykusuzluk, bilgisizlik, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenlerin iş kazalarına sebep olan başlıca faktörler arasında olduğunu söyledi.

 

Katılımcıların sordukları sorulara cevap verilmesinin ardından program sona erdi. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir