• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Konyalılar kunut duası ile Mısırlılara destek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mısır'da cunta rejiminin yaptığı askeri darbenin yüzüncü gününde Konyalılar, sabah namazında okudukları kunut duasıyla Mısır halkının yanında olduklarını gösterdi.

 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Mehir Vakfı tarafından organize edilen programda sabah namazını müteakip kunut duası okundu.

 

Kapu Camii'nde gerçekleştirilen programda kunut duasını Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca okurken iştirak eden binlerce Müslüman 'Amin' dedi.
Duygulu anların yaşandığı kunut duasından sonra Konya sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyet Başkanı Latif Selvi ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ile bir araya geldi.

 

Program hakkında bilgi veren TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "Darbenin yüzüncü gününde Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, Allah'tan onlara yardım dilemek ve onlara zulmedenleri telin etmek için buradayız. Resulullah zor zamanlarda ashabını toplayıp kunut duasını okurdu. Biz de Müslümanların bu dar günlerinde bir araya gelerek bir sünneti yerine getirmeye çalıştık. Bu duamızı Türkiye'nin birçok yerinde Rabia Platformu ile beraber gerçekleştirdik. Dünyadaki bütün mazlumların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Allah zalimleri de hidayet etsin hidayete layık değillerse onları Kahhar sıfatıyla kahretsin." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir