• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Bayram ümmetin kurtuluşuna vesile olsun inşallah"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan Ağrı'daki siyasi partiler teşkilatları ve sivil toplum kuruşları, bayramının ümmetin kurtuluşuna vesile olması dilediler.

 

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Burhan Aslan, Kurban Bayramı'nın İbrahim'i, İsmail'i bir teslimiyet olduğuna vurgu yaptı. Aslan, "Hür Dava Partisi olarak tüm İslam aleminin özelde ise Ağrı halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimiz ile tebrik ediyoruz. Kurban sadakattir. Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Hatice'nin teslimiyetidir. Kurbanlarımızı en iyi şekilde kesip hayır kurumlarına verilmesini halkımızdan tavsiye ediyoruz. Allah eziyet altında olan bütün Müslüman kardeşlerimize mübarek kılar inşallah." dedi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi adına açıklama yapan Başkan Yardımcısı Şaban Gökhan ise şöyle konuştu: "Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi olarak sadakatin ve teslimiyetin göstergesi olan Kurban Bayramının tüm mazlum ve mustazaflara hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. İnşallah bu hayırlı ve mübarek günler ezilen mustazaf Müslümanların dirilişine de vesile olur."

 

Ağrı'da faaliyet yürüten Rehber-Der Başkan Yardımcısı Hasan Özbay ise, Kurban Bayramının hakkı ile yerine getirilmesi temennisinde bulunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü: "İnsanların değer verdiği önemli unsurlardan biri belki de mallarımızdır. Belki bunu vermek zor olabilir. Namaz gibi Hac gibi ibadetlerin mutlaka yapılması gereklidir ve Müslümanlar da bunları yerine getirmeye çalışıyorlar. Ama şu zamanda Kurban kesmek, Rabbine İbrahim'i, İsmail'i teslimiyet ile yaklaşmak muhakkak ki insanlara daha zor gelir. Çünkü mal daha tatlı ve verilmesi daha zor olan bir ibadettir. Kurbanlarını kesip, fakirlerin payına düşen kısmı veren ve yardım kuruluşlarına bağışlama şuuru nasip eylesin inşallah. Bu düşünceler ile bütün insan aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, Rabbimizden bu bayramı ümmetin kurtuluşuna vesile kılmasını diliyoruz."

 

Ağrılı esnaftan İrfan Gökhan, Kurban Bayramının yeryüzü coğrafyasında ezilen Müslüman haklar için kurtuluş vesilesi olmasını diledi.

 

Muhsin İrtekin ise, kurban bayramı dolayısıyla bütün İslam alemi için yaptığı duada şu sözlere yer verdi: "Yarabbi bu bayramı ümmetin uhhuvetine vesile kıl, zulüm altında olan Mısır, Suriye, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve tüm İslam alemi için gayrette bulunan bütün Müslümanların birlik ve beraberliğine, kurtuluşlarına vesile ve mübarek kıl Ya İlahi."

 

A. Kadir Efe, Kurban Bayramının kurtuluş reçetesi olmasını diledi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir