• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Son hac kafilesi kutsal topraklar yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu'nun düzenlediği Hac Organizasyonu dâhilindeki programda son Hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. Kutsal yolculuk ile ilgili olarak duygularını dile getiren hacı adayları tarifi imkânsız bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Organizasyon Temsilcilerinden Abdurrahman Yıldız, hacıların, Ümmet'in hac esnasındaki vahdetini anlamaları gerektiğini ifade etti.

 

Hac ve Umre organizasyon tarafından düzenlenen programda son hacı kafilesi kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Diyarbakır Havaalanından yola çıkan hac kafilesi Cidde havaalanına ineceği belirtildi.

 

Hacı adaylarını yalnız bırakmayan ailelerde, Diyarbakır havaalanını doldurdular. Toplanan aileler hacı adaylarına dua edip, dua talebinde bulundular.

 

Hareket kutsal yolculuğa hareket etmek için heyecanla bekleyen hacı adayları hac yolculuğu ile ilgili duygularını dile getirerek, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade ettiler.
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız ise, hacıların, Ümmet'in hac esnasındaki vahdetini anlamaları ve bunun için çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

 

"Orası anlatılmaz, yaşanır"
Kutsal toprakların söz ile anlatılamayacağını ifade eden hacı adaylarından Necat Kupik, "Gitmeyi isteyen varsa çaba sarf etsin. Allah mutlaka yardım eder. Orası anlatılmaz yaşanır. Her Müslümanın imkânlarını zorlayarak mutlaka kutsal topraklara gitmesi gerekir." diyerek heyecan dolu duygularını dile getirdi.

 

Hacca gitmenin sevincini paylaşamadığını söyleyen Bahattin Meşe ise, "Hacca gitmek gerçekten güzel bir şeydir. Allah gitmeyenlere nasip etsin. Dünyada hacdan daha güzel bir şey yok. Allah bütün Müslümanlara nasip etsin ve bize de tekrar tekrar oralara gitmeyi nasip etsin. Şu anda burada anlatmakla bitmiyor. Orayı gören, bilen ancak anlar" şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

 

Akrabalarını uğurlamak üzere havaalanına gelenlerden Gökmen Kırdak, "Batman'dan geldik. Amcamın oğlunu hacca uğurlamak üzere geldik. İlk kez böyle bir manzaraya şahit oluyoruz, gerçekten çok güzel bir duygudur. Allah bize de nasip eder inşaallah" ifadelerini kullandı.

 

Yirmi gün Mekke, sekiz gün Medine
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu adına Hacı adaylarına rehberlik için kafileye Batman'dan katıldığını söyleyen Ramazan Doğu, "Allah'a şükürler olsun ki beş altı seneden beri ekip olarak bu organizasyonu yürütüyoruz ve güzel bir şekilde hacılarımızı memnun ettiriyoruz. Zaman geçtikçe sayılarımız artıyor. Allah nasip ederse Diyarbakır'dan Cidde Havaalanı'na ineceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Organizasyonları dâhilindeki programın sadece hac ibadetiyle bitmediğini ifade eden Doğu, "Hac ibadeti dışında haftada üç gün program yapıyoruz. Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumundan vefatına kadar bütün hayatını anlatacağız inşaallah. Mekke'de yirmi gün, Medine'de de sekiz gün kalıp yurda döneceğiz. Allah herkese böyle bir günü nasip etsin ve Mısır başta olmak üzere bütün İslam âlemine yardım etsin" diyerek organizasyon hakkında bilgi verdi.

 

"Hacı hacda Ümmet'in vahdetini kavramalıdır"
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız, hacca gidenlerin Müslümanların tek çatı altında hac yaptıklarını görerek ümmetin vahdetini kavramaları gerektiğini ifade etti.

 

Memleketinde ihrama girmenin kendisine başka bir duygu yaşattığını dile getiren Organizasyonun Marmara Temsilcisi Yıldız, Allah'a hamlederek, "Kafileye İstanbul'dan katılıyorum ama ilk kez memleketim olan Diyarbakır'da ihrama giriyorum. Bunun için de çok mutluyum, memleketimde ihrama girmek benim için farklı bir duygu oldu." dedi.

 

Haccın yeniden doğmak, dirilmek ve anlamak olduğunu ifade eden Marmara Temsilcisi Yıldız, "Kişi hacca gittiği zaman orada Arafat'ta arifleşir. Kendini, Rabbini tanır. İnsanların oradaki kardeşliğini tanır. Farklı coğrafyalardan, farklı ırklardan, farklı renklerden, farklı dillerden gelen insanların tek çatı altında toplanıp Kâbe'nin etrafında dönerek bir olduklarını görür. Vahdeti anlar. Allah-u Teâlâ insanları tek çatı altında bir araya getirsin inşaallah. Dünyadaki bütün insanları bilinçli bir şekilde hac yapıp vazifelerini bilinçli bir şekilde yerine getirmeyi nasip etsin" şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

 

Yıldız, "Bizim oradaki programımız farklıdır. Hacca giden insanların haccın mahiyetini anlamaları için hem Mekke'de hem Medine'de düzenli bir program dâhilinde dersler vereceğiz. Bu gibi dersleri önceden planlamış kendimizi de ona göre hazırlamışız. Hacılarımızın doya doya hac ibadetlerini ifa etmeleri için sünnete uygun bir şekilde haccımızı yapıp geri döneceğiz inşaallah" diyerek "Allah, hacda ümmetin vahdetini anlayıp bunun için çaba sarf etmeyi bize nasip etsin" ifadelerine yer verdi. (Hüseyin YALÇIN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir