• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
"Sağlık çalışanları ile ilgili yasal düzenlemeler yapılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların dozunun her geçen gün arttığı Diyarbakır'da, yetkililerin konuya duyarlılık göstermesi gerektiği belirtildi. Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, konunun artık, savsaklanamayacak ve beylik laflarla geçiştirilemeyecek bir noktaya geldiğini ifade etti.

 

Sağlık çalışanlarına hemen hemen her gün sözlü ve fiziği saldırının yaşandığını dile getiren Acu son yaşanan olayda bıçaklı saldırıya maruz kalan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Recep Güzel'in, görevini fedekar bir şekilde yerine getirdiğini söyledi.

 

Acu, sözkonusu doktora yapılan saldırıyı hatırlatarak, "Sevk kâğıdı almak için gelen hasta yakını, güvenlik görevlisiyle tartışıyor, sonra da 'sizi boşuna öldürmüyorlar' şeklinde ifadeler kullanıyor. Hastaneden ayrıldıktan sonra tekrar hastaneye geliyor. Yine sorun çıkararak, bıçak çekip doktorun üzerine yürüyor Görevli güvenlikçi ile doktor, kendisini etkisiz hale getiriyor. Yaşanan boğuşmada, doktorun omuzu inciniyor." dedi.

 

Mesai kavramı gözetmeksizin, hastalarını tedavi etmek için çaba gösteren doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların, artık bir son bulmasını isteyen Acu, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yürürlüğe girmesini aksi halde bu tür üzücü vakaların daha çok yaşanacağını sözlerine ekledi.

 

Görevleri, insanları yaşama tutundurmak olan tüm sağlık çalışanların can güvenlikleri tehlike altında olduğuna dikkat çeken Acu, son olarak sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının her an hasta ve hasta yakınlarının saldırısına maruz kalabileceğinin altını çizerek, yetkilileri önlem almaya davet etti. (Hüseyin Yalçın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir