• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
CHP, Başörtüsüne Yasak için Danıştay`a Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in iptali için Danıştay`a başvurdu. 

Tanal, dava dilekçesinde, Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kadın personelin başı örtülü olarak görev yapabilmelerine izin verildiğini hatırlattı.

İtiraz nedenlerini de sıraladığı dava dilekçesinde söz konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğmasına neden olacağını savunan Tanal, "Kararın açıkça hukuka aykırı olması nedeniyle öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve yapılan yargılama sonucunda değişikliğin iptaline, yargılama giderleri ve ileride doğabilecek vekalet ücretinin davalı idareye yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim" ifadesine yer verdi.

Parti Genel merkezinde düzenlenen CHP TBMM Grubu`ndan ayrılışı sırasında açıklamada bulunan Tanal, başvurusunun kişisel olduğunu ve parti adına yapmadığını söyledi.

 AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir