• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
Cizre'de 'Adım Adım Said Nursi Günleri' düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Said'i Nursi'nin Cizre ilçesinde geçirdiği günler 'Adım Adım Said Nursi Günleri' adı altında panel düzenlenecek. Yarın Kırmızı Medrese de düzenlenecek olan panelde Said Nursi'nin Cizre günleri konuşulacak. İlki İstanbul'da yapılan 'Adım Adım Said Nursi Günleri' panelin 7.'si Şırnak'ın Cizre İlçesinde Cizre Eğitim Bir-Sen ve Risale Akademi tarafından düzenleniyor.

 

Yarın Kırmızı Medrese de düzenlenecek panel saat 13.00'de başlayacak. Tüm vatandaşların davet edildiği panel de Said Nursi'nin Cizre'de geçirdiği günleri anlatılacak.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cizre Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çatı, "Allah kısmet ederse yarın Kırmızı Medrese de 'Adım Adım Said Nursi Günleri' diye bir panel düzenleyeceğiz. Biliyorsunuz bunun ilki İstanbul da yapılmıştı. Burada yapacağımız da 7.'si olacak. Panelimizde 6 konuşmacımız olacak. Said Nursi Hazretleri'nin Türkiye genelinde eğitim gördüğü, eğitim verdiği, konakladığı, ikamet ettiği yerlerde düzenlenen panel Cizre'de de yapılacak. Panel de, Said Nursi'nin Cizre'de konakladığı, eğitim verdiği, Cizre'deki hayatı, Güneydoğu ile ilgili projeleri, Mustafa Paşa ile münazarası, Banexane münazarası, buradaki aşiret reisleriyle görüşmeleri ele alınacak, konuşulacak." dedi.

 

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Çatı son olarak, yarın düzenlenecek olan 'Adım Adım Said Nursi Günleri' paneline tüm halkı davet etti. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir