• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
Ağrı'da Kız İmam Hatip Lisesi ve yurt temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ağrı'da yaptırılacak olan 32 derslikli "Hayrettin Atmaca Kız İmam Hatip Lisesi" ve 200 öğrenci kapasiteli "Katibe Atmaca Kız Öğrenci Yurdu"nun temel atma törenine katıldı.


Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Merhum Hayrettin Atmaca, Ağrı'da pek çok okul ve başka tesisler de yaptırmış. Ailesi de bu geleneği devam ettiriyor. Kendilerini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bütün aile fertlerine teşekkür ediyorum." dedi.


Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı'nın geleceğini birlikte inşa etmenin çabası içinde olduklarını söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, halkın teveccühüne karşılık vermek amacıyla Hamur ilçesi hariç tüm ilçelerde İmam Hatip Liseleri'nin açıldığını, Doğubayazıt, Patnos ve Tutak ilçelerinde ise de ikinci İmam Hatip Liseleri'nin açıldığını hatırlattı.


Okulun yapımını üslenen firma adına konuşan Adem Atmaca, "Şu anda hemen hemen Ortadoğu'daki tüm Müslüman ülkelerin içinde bulunduğu sıkıntıların temeli, maalesef cehaletten kaynaklanıyor. Ülkemiz belki 2. Dünya Savaşı'na katılmadı, ama katılıp tamamen yerle bir olan ülkeler bizi geçmiş durumda. Bunun sebebini düşününce bence en önemli sebebi biz 1. Dünya Savaşı'nda ülkemizdeki mevcut binaları değil de beyin gücümüzü kaybettik. İnşallah iyi yolda gidiyoruz, inşallah bu tür yatırımların sayısı artar." ifadelerini kullandı. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir