• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Batman'da Eko - Okullar Programı tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek için okullarda çalışmalar başladı. İlk ve ortaokullar ile okul öncesi eğitim veren kurumlarda çevreye duyarlılık ve çevre bilincini artırmak için uygulamaya konulan Eko - Okullar Programı tanıtıldı.

 

İl Kültür Merkezi'nde dün saat 14.00'da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Eko - Okullar Ulusal Koordinatörü Aynur Bayraktar Çimenci'nin sunumuyla başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

 

Eko - Okullar Programını anlatan Aynur Bayraktar Çimenci, programın ilk ve ortaokullar ile okul öncesi eğitim veren kurumlarda çevre bilinci oluşturmayı, çevre yönetimi ve çevresel konulara olan ilgiyi hem sınıf çalışmalarıyla hem de toplumsal etkinliklerle artırmayı amaçlayan uluslararası bir çevre eğitim ve yönetim etkinliği olduğunu belirtti.

 

Programın kapanış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Eko - Okullar Programı ile ilgili yapılan bilgilendirme çalışmaları nedeniyle Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkililerine ve Eko - Okullar Ulusal Koordinatörüne teşekkür etti. Eğitimin bir amacının da eğitim çağındaki çocuklara çevre bilincini aşılamak ve çevreyi korumayı öğretmek olduğunu belirten Akboğa, çevre yönetimi ve çevresel konularda sorumlu bireyler yetiştirmenin bir görev, yaşadığımız dünyayı, çevreyi, temiz tutmanın ve korumanın da büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir