• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...

İSTANBUL- Emlak Konut GYO'nun Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı Modeliyle geliştirilen projeleri Eylül ayında da hız kesmedi. Şirket Eylül 2013 itibariyle bin 125 adet bağımsız birimin satışını gerçekleştirirken, aylık hasılat tutarı da 265 milyon 411 bin 183 TL olarak belirlendi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum "Ağustos ayında aylık bazda 591 adet bağımsız birimin satışından 146 milyon 208 bin lirayı aşan bir hasılat gerçekleştirmiştik. Şimdi Eylül rakamları Ağustos'un hayli üzerinde. Bu da Emlak Konut özelinde gayrimenkul sektöründe sonbaharın hızlı başladığını ve yaz durgunluğunun aşıldığını gösteriyor" dedi.

9 Aylık Hasılat 4 Milyarın Üzerinde
9 aylık rakamlar itibariyle de Emlak Konut GYO'nun toplam hasılatı (ön satışlar dahil) 4 milyar 281 milyon 855 bin lirayı aştı. Söz konusu rakamlarla birlikte, 2012 yılı sonunda 9 bin 151 adet bağımsız birimin satışından 3 milyar 423 milyon 209 bin TL hasılat elde eden şirket, bu yılın 9 ayında 4 milyar lirayı aşan hasılata imza atmış oldu.

Yeni Satış Başarıları Yolda
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2013 yılına girerken koydukları 4 milyar liralık ciro hedefinin şirketin istikrarlı performansı ile henüz yıl bitmeden aşıldığını belirterek önümüzdeki aylarda da bu grafiğin sürdürülerek yeni satış başarılarına imza atılacağını açıkladı. Kurum "Bunun en somut örneği ise geçtiğimiz günlerde satışa çıkardığımız Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesi'ndeki konut projemizde hep birlikte yaşadık. Yeni nesil kent projesinde henüz sadece bin konutu satışa çıkarmışken, bin konut için 25 bini aşan talep toplamış olmamız, bizim bu piyasada daha almamız gereken çok yol olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Emlak Konut markasına güven duyan tüm yatırımcılarımıza ve konut sahiplerine bu vesileyle teşekkür ediyoruz" dedi. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)