• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kestiğimiz kurbanlarla fakirleri sevindirelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kurban ve Kurban Bayramıyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bayramda kesilen kurbanların et yüzü görmeyen ailelere dağıtılması gerektiğini belirtti.

 

Kurban denilince ilk olarak akla Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in (as) geldiğini dile getiren Müftü Coşkun, "Vatandaşlarımız şu an hummalı bir şekilde kurban temin etme yoluna girmişlerdir. Ayet-i kerimede olduğu gibi kurbanın ne eti ne de kanı Allah'a ulaşır. Kurban sırf Allah rızası için kesilen bir şükür borcumuzdur. Hanefi mezhebine göre kurban kesmek vaciptir, Şafii mezhebine göre ise sünnettir. Kurban ayeti indikten sonra Peygamber efendimiz (sav) bizzat kurbanlarını kendileri kesmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Kurbanın paylaşmak olduğunu ifade eden Coşkun, bayramda et yüzü göremeyen nice fakir aileler olduğuna dikkat çekerek, dünyanın değişik yerlerinde Afrika, Myanmar ve yanı başımızda sınır komşumuz Suriye'de sıkıntı yaşayan Müslümanları hatırlamamız gerektiğini kaydetti.

 

Özellikle bayramda yoksul, yetim ve kimsesizleri unutmamak gerektiğini söyleyen Coşkun, "Büyüklerimizi unutmayalım, bayramda gidip ellerini öpüp hayır dualarını alalım. Uzakta bulunan aile ya da büyüklerimizi telefonla arayıp hayır dualarını alalım, hastaları ziyaret edip hayır dualarını alalım." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

 

Bu bayramın İslam âleminde dökülen kanların önlenmesine ve sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Müftü Coşkun son olarak, tüm Müslümanlar bayramını tebrik etti. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir