• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
  Mavi Marmara raporuna destek artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Avukatı Ramazan Arıtürk, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yürütülen Mavi Marmara soruşturmasında bir önceki raporda çekimser oy kullanan  İngiltere, İspanya, Fransa, Belçika, Norveç, İsviçre ve Japonya’nın yeni raporu onayladığını açıkladı.

Soruşturmanın seyri ile ilgili bilgi veren İHH Avukatı Ramazan Arıtürk, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 25 Mart 2011 tarihinde yaptığı Genel Kurul toplantısında, Vaka İnceleme Heyeti Raporu çerçevesinde konunun Konsey ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri tarafından izlenmesine yönelik yeni bir kararın kabul edildiğini anlattı. BM’nin 2010 yılındaki raporunda çekimser oy kullanan İngiltere, İspanya, Fransa, Belçika, Norveç, İsviçre ve Japonya’nın yeni raporu onayladığını belirten Arıtürk, “Bu oldukça iyi bir gelişme” dedi.

Kabul edilen yeni raporun, 47 ülkenin 30’unun desteğini alan metinden daha geniş kabul gördüğünü ifade eden Arıtürk, “Bu kez 46 Konsey üyesinden 37’si tarafından desteklenmiştir. Görüldüğü üzere, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı sırasında işlediği insan hakları ihlalleri gerçeği, BM gibi uluslararası platformlarda her geçen gün kuvvetlenerek haklılığımız ve beklentilerimizi teyit etmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir