• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Chp ant`tan vazgeçmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, öğrenci andının Milli Eğitim Temel Kanunu`nda yer alması ve yeniden okunması için teklif verdi.

CHP`li Altay ve 32 milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı`na sunulan kanun teklifi, Milli Eğitim Temel Kanunu`nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklife göre, hergün dersler başlamadan önce öğretmenler gözetiminde öğrenci andı okunacak, ancak yabancı uyruklu öğrencilerin andı söyleme zorunluluğu olmayacak. Teklifin gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Fikri yapıları ve düşünce sistemini taşımamanın gerekçesini ilkokul çocuklarının okuduğu öğrenci andından alma gibi basit intikam anlayışının eğitim sistemi üzerinden test edilmesi, kamusal sorumluluk taşıyan kişilere yakışmamaktadır. 23 Nisan 1933 tarihinden bu yana her sabah okul bahçelerinde okunan öğrenci andının ilköğretim kurumları yönetmeliğinden çıkarılması iktidarlara bundan sonra bu tür konularda daima takdir hakkı verecektir. Konunun kanunla düzenlenmesi ve bu tür toplumsal uzlaşı gerektiren kararlarda parlamentonun onayının olması demokratik sistemimiz için yararlı olacaktır."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir