• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Yüzlerce Molotofun Hedefi Belli Oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber/haber-yorum

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilk önce 300 daha sonra da 400 toplamda 700 adet molotofkokteyli ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. PKK’ye yönelik Çözüm Süreci’nin sürdüğü bir dönemde PKK ve BDP çevresinin böylesine yüklü miktarda Molotof bombası stoklamasının nedeni ne olabilir?

Malum olduğu üzere, bir çözüm süreci devam edip gidiyor. Herkesin bildiği üzere şu anda önümüzde bir yerel seçim süreci de var. PKK arasında vuku bulan çözüm süresi üzerinden geçen 8 aylık diliminde herhangi bir çatışma yaşanmış değil. Tarafların ifadelerine bakıldığında da yakın gelecekte herhangi bir çatışma ortamı söz konusu değil.

Hal ve gidişat böyleyken orada burada PKK-BDP’den ele geçirilen Molotoflar acaba ne anlama geliyor?

Kürt halkının daha yeni yeni huzur ortamına kavuştuğu ve seçimleri de yine huzur ortamında geçirmeyi isterken acaba PKK-BDP çevresi bu Molotoflarla seçim hazırlığı mı yapıyor? Sorusu ister istemez insanın aklına takılıyor.

Nitekim geçmişteki örneklerinden de bilindiği üzere PKK-BDP her seçim arafesinde mutlaka şiddet yanlısı bir politika izlemiş ve halkı korkutarak seçimlerden istediğini almayı hedeflemiştir. İyi kötü bu hedefini tutturmaya çalışan PKK-BDP çevresinin elde ettiği başarı tartışılır, ancak Kürt halkı önümüzdeki seçimleri şiddet ortamında girmek istemiyor. Bu nedenle Kürt halkı bundan sonra şiddet ortamı oluşturanlara prim vermeyecektir.
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir