• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
BDP, Diyarbakır esnafının hayallerini yıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte Diyarbakır esnafı bayram hazırlıklarını tamamlayarak Diyarbakır halkını karşılamaya hazır olduklarını söylediler.
 
BDP`nin bayrama doğru Diyarbakır sokaklarını karıştırmasından dolayı işlerin istenilen seviyede olmadığını belirten Diyarbakır esnafı bu tutumundan dolayı BDP`ye tepki göstererek, halkın Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesi`nde alışveriş yapmaya korktuğunu dile getirdi.
 
Giyim mağazası işletmecisi Haşim Solgun, 20 yıllık esnaf olduğunu belirterek, Sakarya Caddesi`nin eskisi gibi olmadığını işlerinin pek olmadığını söyledi.
 
Halkın Sakarya Caddesi`ne eski rağbeti göstermediğini sözlerine ekleyen esnaf Solgun, " Diyarbakır`da yaşanan olaylar nedeniyle halk artık Sakarya Caddesi`ne gelmekten korkuyor. Özellikle olayların ana merkezi olarak Bağlar sokaklarının seçilmesi bizim işlerimizi tamamen durdurmuş durumda." dedi.
 
BDP`nin Diyarbakır`ı karıştırmak için çıkardığı eylemler neticesiyle memur kesimin artık Sakarya Caddesi`ne pek gelmediğini söyleyen Solgun, " Bağlar sokaklarında yaşanan olaylardan dolayı özellikle memur kesimi buralara uğramaz oldu. Her an başlarına bir şey gelebilir korkusu yaşadıkları için daha büyük alışveriş merkezlerini tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı.
 
İşlerinin istenilen seviyede olmadığını ama bayrama birkaç gün kala işlerinin açılmasının umut ettiklerini söyleyen Solgun, " Sakarya Caddesi`nin alt yapısı tamamlanır ve pazarın üst kısmı yapılırsa işlerimizin daha artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
 
Çorap ve iç giyim işi ile meşgul olan esnaf Mehmet ise, " Eski bayramlar artık kalmadı. Bu caddede eskiden bayrama on gün kala tabiri caizse iğne atsaydınız yere düşmeyecek kadar bir insan kitlesi vardı. Bu bayramda hem kalabalık yok hem de olanların da pek alışveriş yapmadığını görmekteyiz. Birçok esnaf arkadaşımız iflasın eşiğine gelmiş durumda." İfadelerini kullandı.
 
Büyük alışveriş merkezlerinin açılması ve kredi kartı kullanımının yaygınlaşmasının kendilerini olumsuz etkilediğini dile getiren esnaf Mehmet, " Halk kredi kartı olunca bedava olduğunu sanıyor ancak borçlar üst üste gelince bataklığa girdiğini fark ediyor, o zamanda iş işten geçmiş oluyor. Bu bayramı bir umut olarak görüyorduk ama galiba umutlarımız yine başka bir bahara kalacak." şeklinde konuştu.
 
Diyarbakır esnafından Remzi Cengiz, Bayram arifesinde satışların iyi olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Sakarya Caddesi`ndeki ürünlerin fiyatları geçen seneye oranla çok ucuzdur. Şimdiye kadar işler iyi değil ancak bayrama bir iki gün kala iyi olmasını diliyoruz, öyle bir beklentimizi var ve inşallah da dediğimiz şekilde olur." dedi.
 
Ramazan Bayramı`nda alışverişlerin daha iyi olduğunu söyleyen Cengiz, " Sakarya Caddesi çok kalabalık oluyor. Hatta dışardan gelen müşterilerimiz dahi var. Buraya gelen müşteriler genelde memnun ayrılıyor çünkü Diyarbakır esnafı elinden geldiğince müşterileriyle ilgileniyor." dedi.
 
Diyarbakırlı esnaf genel anlamda satışlardan şikâyetçi olduğunu dile getirerek, bayrama bir iki gün kala düzelmesini temenni ettiklerini söylediler. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir