• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
`Bayramı buruk bir sevinç içinde karşılıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Yaklaşan Kurban Bayramı ve Müslümanların içinde olduğu bela ve musibetleri sevinç ve üzüntünün bir arada geçireceğimiz Kurban Bayramı ile ilgili Bismil ilçesindeki siyasi partiler sivil toplum kuruşları, esnaf ve vatandaş değerlendirmelerde bulunarak, Kurban Bayramı`nı İslam Ümmet`inde yaşanan zulümlerden dolayı buruk bir sevinçle karşıladıklarını belirtiler.
 
İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) Kurban Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, Müslüman olarak Kurban Bayramı`nın İslam Ümmeti için çok önemli olduğunu belirterek, "Her ne kadar bayrama güzel bir şekilde giriyorsak manen üzüntüdeyiz. Sebebi ise dünyada İslam Ümmet`indeki halklarının çoğu saadette değiller selamette olamadıkları için bizde burada diyoruz rahat bir kalple güzel bir kalple bayramımızı çocuklarımızın içinde akrabalarımızın içinde dostlarımızın içinde geçirmemiz her ne kadar zahiren böyle gözüküyorsa ama manen biz bundan hoşnutsuz." dedi.
 
Bilmez değerlendirmesinin devamında, dünya Müslümanlarına duada bulunarak, "Allah bu bayramda başta İslam Ümmeti, memleketimiz için milletimiz için herkes için hayır ve selamet kılsın. Allah, bayramı Müslümanların birlik ve beraberliği sağlanmasına vesile kılsın." İfadelerini kullanarak herkesin bayramını kutladı.
 
Tüm Bismil ve İslam Alemi`nin bayramını kutlayarak değerlendirmelerde bulunan, Ak parti Bismil İlçe Başkanı Av. Zeki Kartal, bayramın İslam alemi için hayırlara vesile olması, kardeşlik dostluk ve beraberlik getirmesini etmeninde bulundu.
 
`Kurban Bayramı`nda kurban kesilerek ve yoksulara dağıtarak hayırlara vesile olur`
 
Bismil Vefa-Der Başkanı Fuat Ayaş, Bismil Vefa-Der olarak kurbanı hem anlamak ve hem anlatmak ve hem de topluma kurbanın önemini anlatabilmek amacıyla derneklerinde üye ve gönüllülerine haftalık seminerler düzenlediklerini söyledi.
 
Vefa Der Başkanı Ayaş, kurbanın ümmetin ortak paydası olduğuna vurguda bulunarak, "İslam ümmeti olarak herkesin sevinmesi gereken günler olduğunu ama maalesef Kurban Bayramı şuanda özelikle içinde yaşadığımız bu asırda İslam ümmetinin ortak acılarının yaşadığı bir dönemde bulunuyoruz. Bizde bu acıların burada onlara ortak olarak yaşıyoruz. Her halükarda, ümitliyiz Rabbimizden umudumuzu kesmiyoruz inşallah ümmet olarak daha güzel daha mutlu ayları yaşayacağımız ayların geleceğine inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.
 
Kurban Bayramı`mı nedeniyle yaptıkları yardımlara da değinen Ayaş, "Bismil Vefa-Der olarak yılardır halkımıza kurban bayramında et dağıtıyoruz fakirlere yoksulara yılda bir defa iki defa evine et götüremeyen insanlara et ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yıl da Kurban Bayramı`nda inşallah bayramın ikinci gününde kurban kesip fakir ve yoksul kesimlere et götürmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız bu yönde devam ediyor geçen sene 600 aileye kurban etti dağıtık, bu sene bunu daha fazla yapmayı düşünüyor ve dağıtmayı hedefliyoruz. Rabim bizi muvaffak kılarsa inşallah böylelikle daha fazla insanlar sevindirmiş olacağız. Tabi burada bunun olabilmesi için yine hayırsever kardeşlerimizin bize hem destek vermeleri hem de el uzatmaları lazım." dedi.
 
Kurban Bayramı`nın huzur ve saadet getirmesi temennisinde bulunan esnaf Cembeli Polat, bayramın İslam alemine huzur barış saadet getirmesini ve zülüm altındaki Müslümanları özellikle Mısır`daki Filistin`deki Suriye`deki Arıkan`daki Müslümanların biran evvel zülüm altında çıkmaları temennisinde bulundu.
 
Kurban Bayramı`nın Allah`ın hediyesi olduğunu ifade eden esnaf İrfan Kaptıkaçtı ise, Kurban Bayramı denilince Hz. İbrahim`i hatırladığını söyleyerek, "Çünkü Hz. İbrahim Allah tarafından oğlu Hz. İsmail`i kurban etmekle istemişti. Bu imtihanda Hz. İbrahim sınavı başarılıyla geçince Allah`ı razı edince, Allah İsmail`in yerine cennete bir koç getirterek orada kurban edilmiştir. Bu günümüze kadar gelmiş bir gelenek ve ibadet olduğu için her sene kurban kesilerek Hz. İbrahim`in yaptığı o güzel davranışı bizlerde gerçekleştireceğiz inşallah." İfadelerini dile getirdi.
 
Kaptıkaçtı kurbanın diğer bir güzelliğinin de kurbanları kesip etlerinin fakirlere dağıtmak olduğunu sözlerine ekledi.
 
Kurbanın fakirleri sevindirme günü olduğunu ifade eden Mehmet Sansarkan`da, "Maalesef bu günkü Kurban Bayramların `da bütün sevinçlere rağmen bir burukluk ve hüzün yaşıyoruz sebebi ise Müslüman coğrafyasında meydana gelen olaylar ve bu olaylarda Müslümanların kanlarının akması olmasıdır." dedi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir