• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Mısır Darbesinin 100. Gününde Şırnak'ta R4BİA Yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak'ta Rabia Platformu üyeleri Karayolları Kavşağı'nda bir araya gelerek, Şehit Mehmet Esin Caddesi, ardından Gazi Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında sık sık slogan atan grup, darbeci yönetimi kınayıp, İhvana selam gönderdi. Yürüyüş ve basın açıklamasına Hür Dava Partisi İl Başkanı Abdullah Kılınç ve Nuh Eğitim Der üye ve gönüllüleri de iştirak etti.

 

Cumhuriyet Meydanı'nda biten yürüyüş sonrası Memur-Sen İl Temsilcisi Hakan Usal, hazırlanan basın açıklamasıyla Mısır darbesinin 100. gününde, darbeyi lanetledi.

 

'Zulmün dini, dili ve milleti yoktur'
Mısır'daki batı destekli ordunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan'ül Müslimin Cemaati'ne yönelik gerçekleştirdiği darbeyi, Doğu Türkistan'daki katliamı, Suriye'de iki yıldır süren katliamları ve diğer coğrafyalarda yaşanan zulümleri, kimden gelirse ve kime yapılırsa yapılsın şiddetle kınadıklarını ifade eden Usal; "İnsanları insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Zulmün dini, dili ve milleti yoktur. Bizlere düşen ise zulmün karşısında tek millet olabilmektir. Rabia Platformu olarak darbeyi gerçekleştiren ordu ve destekleyicileri, emperyalizm ve siyonizmin küresel çıkarlarına hizmet etmektedirler. Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği demokratik kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik bu katliamları ve darbeyi kınıyoruz." dedi.

 

'Uluslararası komplo merkezleri boş durmuyor'
Ayakları üstünde dik durmaya çalışan İslam Ümmeti'nin her bir parçasına yönelik başlatılan devirme siyasetinin güdüldüğünü belirten Usal; "Mısır tarihinin ilk seçilen sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye, Hürriyet ve Adalet Partisi ile İhvan'ul Müslim Cemaati'ne yönelik gerçekleştirilen darbe ve tutuklamalar aslında Mısır halkına, onun iradesine yönelik bir darbedir. 'Tahrir Devrimi' ile başlayan sürecin bugün seçimle başa gelmiş sivil idareye yönelik darbeye dönüşmesi, İslam'dan rahatsız olan uluslararası komplo merkezlerinin boş durmadığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yakın tarihte Ülkemiz üzerinde de aynı oyunlar oynanmaya çalışılmış ve halen belli bir kesim bu çabalar ve hayaller içerisindedir." İfadelerine yer verdi.

 

'Mısır'ın onurlu ve namuslu halkını selamlıyoruz'
Mısır halkının yarısından fazlasının sergilediği demokratik duruş karşısında bütün dünya ve özellikle demokrat geçinen kesimlerin şapka çıkarması gerektiğini sözlerine ekleyen Usal. "Dünyanın her karesinde yapılan her türlü zulme karşı duran ve mazlumdan yana tavrını açıkça sergileyen bütün halklar, insanlar kendilerini Rabiatül Adeviyye'deymiş gibi hissetmekte ve aynı duyguları paylaşmaktadır. Bu insanları yüreklerinden dolayı selamlıyoruz. Mısır'ın onurlu ve namuslu halkını selamlıyoruz. Türkiye'den, Şırnak'tan milyonlarca selam üzerlerine olsun. Bugün Şırnak Meydanı Rabiatül Adeviyye meydanıdır. Bütün zalimler bilsin ki; Allah sabır edenlerle beraberdir, zulüm asla baki kalmaz, bunun hesabının sorulacağı günler Allah'ın inayetiyle yakındır." İfadelerini kaydetti.

 

'Hükümet Cuntacıları Tanımadığını Derhal İlan Etmelidir'
Mısır halkının bu askeri darbeyi püskürtmesi gerektiğini söyleyen Usal, Ak Parti Hükümeti'nde, uyarıda bulunarak, "Sadece açıklamalarla yetinmemeli, uluslararası alanda da girişimlerini arttırmalı ve cuntacıları tanımadığını derhal ilan etmelidir." dedi.

 

'Mücadelemizde kararlı olacağız'
Usal açıklamanın devamında, "Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanında olduğumuzu, Mısır halkının haklı mücadelesini ve onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Bu münasebetle; Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan 'yeni bir dünya" için, Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş' mücadelemizde kararlı olacağız. İnanıyoruz ki; kendisini insana ve insanlığa hizmet etmeye adamış gençliğin darbelere karşı direnişi insanlığın direnişiyle sonuçlanacak. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır'da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak. Mısırda 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler; Mısır'da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz." İfadelerine yer verdi.

 

Usal son olarak kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında olacaklarını ifade ederek, " Adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının ve insan onurunun savunucusu olacağız. İnsanlığın ortak birikiminin eseri insani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere, Türkistan, Suriye, Irak, Burma, Filistin, ayrıca yakın bir tarihte Halepçe katliamı ve yine ülkemizde yakın bir tarihte yaşanan 1992 Şırnak katliamı ve dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek 'yeni bir dünya'yı mutlaka kuracağız. İnsanlığın dirilişi için direniyoruz. İnsanca yaşamak için 'yeni bir dünya' istiyoruz." şeklinde ifadeleri kaydetti.

 

Yürüyüş ve Basın açıklaması, katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür konuşması ardından olaysız bir şekilde son buldu. (Mustafa Erkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir