• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Mısır`da 27 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe güçleri el-Feyyum ilinde İhvan mensubu Ali Iyd Abdulmumin ile vakıflar bakanlığında müfettiş olarak görev yapan Seyyid Zeki`yi, "halkı şiddete teşvik etme" suçlamasıyla gözaltına aldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi`nden yapılan açıklamada ise darbe güçlerinin, Feyyum iline bağlı Sila ve es-Salihiyye köylerinin girişlerine 2`si zırhlı 6 polis aracıyla pusu kurduktan sonra İhvan mensuplarına ait 7 eve baskın düzenleyerek arama yaptığı ve sahiplerinin evde bulunmaması nedeniyle kimseyi gözaltına alamadığı ileri sürüldü.

Görgü tanıkları, Asyut ilinin merkezindeki "el-Menfez" meydanında düzenlenen darbe karşıtı gösteriye katılan 6 kişinin darbe güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

El-Uksur ilinde de 2 gencin darbe karşıtı gösteriye katılmalarının ardından darbe güçleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Darbe güçleri dün, 13`ü Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 17 kişiyi gözaltına almıştı.

Darbe güçleri, 3 Temmuz darbesinden bu yana İhvan lider ve üyeleriyle darbe karşıtlarına yönelik gözaltılarını sürdürüyor.

Hac mevsiminde gösteri yasağı

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender el-Haccar`dan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı`na (İhvan) mensup Mısırlı hacıların, hükümet aleyhine gösterilere katılması durumunda geri gönderilmesini talep ettiğini söyledi.

Mısır hac kafilesi başkanlığını da yapan Cuma,hac mevsimi boyunca siyasi söylemlerde ve eylemlerde bulunulmaması için hacıları bilinçlendirmeye çalıştıklarını, çünkü böyle davranışlarda bulunmanın dinen haram olduğunu ifade etti.

"Herkesin de bildiği gibi İhvan, uluslararası bir kuruluş. Bu kuruluşa mensup kimselerin siyasi eylemlerde bulunması ve bu eylemleri Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde sorun oluşturmak için kullanması ihtimalinden endişe ediyorduk" diyen Cuma, Bakan Haccar`ın durumun farkında olduğunu kendisine bildirdiğini, Suudi Arabistan güvenlik güçlerinin görevini layıkıyla yerine getirdiğini, siyasi söylem ve eylemlerde bulunulmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiğini belirtti.

Ürdün İhvan`ından Ürdün-Mısır ilişkilerine kınama

Öte yandan, Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın siyasi kolu İslami Çalışma Cephesi Partisi, Ürdün hükümetinin "darbeci" Mısır yönetimi ile iyi ilişkiler içinde olmasını kınadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir