• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Aksa’yı Korumak İçin Gazze’de Halk Heyeti Oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi Gazze temsilcisi Dr. Ahmed Ebu Halebiye, Mescidi Aksa’yı korumak için Gazze’de Halk Heyeti`ni kurduklarını belirterek, Filistinli bütün çevre, kurum ve teşkilatlarla, direniş gruplarından ve önemli şahsiyetlerinden Kudüs için düzenlenen bu etkinlikte yer almalarını istedi.

Bugün (10 Ekim Perşembe) Halk Direnişiyle Silahlı Mücadele Arasında Kudüs’ün Özgürlüğü başlığıyla düzenlenen panele katılan Ebu Halebiye, Filistin’deki bölünmenin Filistin toprağının bağrına saplanmış bir hançer olduğunu belirterek, işgalciyle işgalcinin kutsallara yönelik kirli planlarına karşı durmak için tek saf olmanın gerekli olduğunu söyledi.

Ebu Halebiye, Filistinlilerin doğal bir devamı olduğu ümmetin irade göstermesi halinde Kudüs ve Mescidi Aksa’yı kurtarabileceğini ifade etti.

“Silahlı Direnişin Kudüs’teki Başarısı” konu başlığıyla yaptığı sunumda Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Kudüs’ün Müslümanların akidesinin bir parçası olduğunu belirterek, bunun bir parçasından vazgeçmenin veya ondan taviz vermenin mümkün olmadığını söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir