• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Karadavi`den eski Mısır Müftüsü Cuma`ya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karadavi, yaptığı açıklamada, eski Mısır Müftüsü Ali Cuma`nın, ``Kuran ve hadis naslarını tahrif edip, ümmetin icma ettiği konulara muhalif beyanlar vererek, insanlığa ve İslam`a sığmayacak tutum sergilediğini`` ifade etti.

Karadavi, eski Mısır Müftüsü Cuma`nın, hak sahibine karşı güç sahibini, alimlere karşı askerleri, halka karşı orduyu, kaleme karşı kılıcı, Kuran`a karşı yönetimi ve dine karşı devleti desteklediğini savundu.

Cuma`nın konuşmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karadavi, şunları kaydetti:

"Şeyh ya da general Ali Cuma`nın, din adamlarının düşüncelerine değil, baltacıların düşüncelerine önem verdiği görülüyor. Meşruiyeti olmayan bir yönetime meşruiyet tevdi etmeye çalışıyor. `Öldür` diyor, zehirli fetvalar, kuşkulu ve tiksindirici ifadeler kullanıyor, ortalığa politize olmuş hükümler saçıyor. Şeyh Cuma, asla silah taşımayan ve darbeye karşı direnişi sürdüren insanları `hariciler` olarak tanımlıyor. Hariciler silahla baskı kuranlardır, asıl hariciler itaat edilmesi ve emirlerine uyulması gereken halkın seçtiği meşru başkana karşı çıkanlardır. Siyonist devletin korumasında Mescid-i Aksa`ya giren Mübarek dönemi müftüsünün, nefretini Siyonistlere değil de dindaşlarını öldürmeleri için askeri kışkırtarak kullanması utanç vericidir.``

Ali Cuma

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma ise basına sızdırılan video görüntülerine ilişkin yazılı açıklamasında, görüntülerin kaydedilip askeri birimlere dağıtıldığını, konuşmasında "İhvan" ya da "Müslüman Kardeşler" ifadelerini kullanmadığını, Sina`da güvenlik güçlerini hedef alan silahlı terörist grupları kastettiğini belirtti.

Hürriyet ve Adalet Partisi`nin resmi internet sitesini, tam yayınlanmayan görüntülerle gerçekleri çarpıtmakla suçlayan Cuma, konuşmasının terör operasyonları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir