• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
BATMAN - İl Müftü Vekili Abdurahim İnanç, Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yaparak "Kurban Bayramı, birliktir, eşitliktir, hiçbir canı incitmemektir, yok etmemektir, çaresizlere çare olabilmektir, yoksullara ve kimsesizlere el uzatmaktır" dedi.


Her türlü güzellikleri ve hikmetleri içerisinde barındıran Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten İnanç, "Şu anda kutsal topraklarda bulunan hacılarımızla birlikte tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, insanlığın barışına ve huzuruna özellikle de son zamanlarda Batman'ımızda ve bölgemizde yaşanan acı olayların bitmesine vesile olmasını yüce mevladan temenni ediyorum." dedi.


İnanç sözlerini şöyle sürdürdü, "İslam ümmeti bugün bir taraftan sevincin ve huzurun bayramını yaşarken, diğer taraftan tüm İslam âleminde büyük acılar yaşanmaktadır. İslam ülkelerinin çoğunun sokaklarında ve bölgemiz köy ve kasabalarında oluşan kaoslar bir taraftan bizlere büyük acılar yaşatırken diğer taraftan Müslümanlığımızı ve hatta insanlığımızı sorgular hale getirmektedir. Bugün İslam coğrafyasında yaşayan ama bir türlü İslam'ın güzelliklerini tadamayan bizler; birbirimize karşı silah doğrultarak değil, selamlaşarak ve gönlümüzü açarak, birbirimize karşı güveni tesis ederek, sulhu, salahı, barışı, huzuru ve esenliği pekiştirerek bayramları yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı. (Yasir Oğuz-İLKHA)