• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
 Hizbullah`a Dayatılan deliller Paşalara Balyoz olarak indi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dogruhaber
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı Davasında Çetin Doğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Dursun Çiçek, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık ve Ergin Saygun`a verilen cezaları onadı.
 
Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına en üst sınır olan 20 yıl; Bilgin Balanlı, Şükrü Sarı Işık, Ergin Saygun ve Engin Alan ise 18`er yıl hapis cezaları almıştı. Dursun Çiçek ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Mahkeme, 36 sanığa verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını istedi. Yargıtay, 24 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını beraatlarına karar verilmesi istemiyle bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.
 
Mahkeme toplamda 87 sanık hakkında cezaya gerek yok diyerek beraat kararı verdi. Kararların gerekçesinde, “Hüküm darbeden değil, örgütten verilmeliydi” denildi.

RÜTBELER DE SÖKÜLECEK
Balyoz davasında mahkumiyet kararları onanan ve aralarında Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına`nın yer aldığı sanıkların rütbeleri sökülecek. Muvazzaf olanlar ise TSK`dan çıkarılacak.
 
Bu isimlerin cezalarının onanmasıyla birlikte rütbeleri de sökülecek. Bu isimler `er` statüsünde olacak. Aldıkları devlet üstün hizmet madalyaları, nişanları ve altın kaplı kılıçları da geri alınacak. Kendilerinin yanı sıra eş ve yakın akrabalarına verilen askeri kimlikler de alınacak. Askeri tesislerin hiç birinden yararlanamayacaklar.

HİZBULLAH DAVALARI EMSAL GÖSTERİLDİ
Yargıtay’ın dijital ortamdaki belgeleri delil kabul ederek yaptığı onamayı daha önce ele geçirilen ve imha edilmeye çalışılan Hizbullah cemaatine ait dijital ortamlardan kurtarılan delilleri örnek kabul ettiği açıklandı.
 
Hatırlanacağı üzere 2000 yılında ele geçirilen Hizbullah’a ait verilerin delil olarak kabul edilmesi ile ilgili Diyarbakır DGM’si Yargıtayın içtihadını öğrenmek için Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde özgeçmişleri dolayısıyla Hizbullah’a üye olma iddiasıyla tutuklanan yirminin üzerindeki tutukluya ceza verip Yargıtay’a göndermişti. Yargıtay ise bu dijital belgeleri delil saymamış ve bundan dolayı tutuklular salıverilmişti.
 
Ancak o zaman dillendirilen iddialara göre zamanın hakim güçlerinin baskısı ile Diyarbakır DGM’si önüne gelen yeni dosyalarda Yargıtay’ın içtihadına rağmen delil olarak kabul etmiş ve Yargıtay da eski içtihadının aksine dijital belgeleri delil olarak kabul edip DGM’nin verdiği cezaları onamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir