• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Bu Ülkede Hiçbir Şey Yapmamak Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhaliflerin gösterilerini dayak ve gözaltılarla tam olarak engellemeyi başaramayan Belarus lideri Alexandr Lukaşenko şimdi de insanların bir araya gelip hiçbir şey yapmamasını yasaklayan bir yasa hazırladı.

Cuma günü yayınlanan taslağa göre halkın önceden belirlenen bir yer ve saatte toplanarak, bir eylem yapmak ya da hiçbir şey yapmamak için bir araya gelmesi yasaklanıyor. Yasağı delenleri ise 15 güne kadar hapis cezası bekliyor. Ekonomik kriz ile birlikte ülke dışındaki Belaruslular tarafından sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenen muhalifler son dönemde kendilerini ifade edebilmek için, toplanıp yavaşça yürümek, telefonlarının aynı anda çalmasını sağlamak gibi yaratıcı yollara başvuruyorlardı. Haziran ayında başlatılan ‘alkışlı protestolar’dan bu yana ülkede yaklaşık 2 bin kişi göz altına alındı, 500’ü aşkın kişi de 5 ila 15 gün arasında hapis cezasına çarptırıldı.

“Avrupa’nın son diktatörü” olarak tanınan Lukaşenko, Belarus’un bağımsızlık günü olan 3 Temmuz’da, olası protestoların önünü kesmek için bütün sosyal ağları bloke etmiş, ancak göstericileri durduramamıştı. Protestoları organize eden online bir grubun yöneticisi Danila Barysevich yasa taslağını “saçma” olarak nitelerken, yasanın “kuyruğa girmiş ya da parkta biraraya gelen insanlara” karşı kullanılamayacağını savundu.

Haber8

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir