• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
100`ncü günde darbeye lanet okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi, Mısır`da yaşanan darbenin 100`üncü günü nedeniyle kitlesel basın açıklaması yaptı. Katılımcıların Rabia işareti yaparak destek verdiği etkinlik, Dörtyol Saat Kulesi önünde yapıldı.

Basın açıklamasını Genç Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Abdulhaluk Çakan okudu. Çakan, Mısır`da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin 100`üncü gününü tamamladığını ifade etti.

Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasinin
adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Çakan, darbeye karşı direnişin insanlık onurunun gereği olduğunu vurguladı.

"Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan yeni bir dünya için `Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş` ve mücadelemizde kararlı olacağız" diyen Çakan, "İnanıyoruz ki; kendisini insana ve insanlığa hizmet etmeye adamış gençliğin darbelere karşı direnişi insanlığın direnişiyle sonuçlanacak. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır`da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak. Mısır`da 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler; Mısır`da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız. Adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının ve insan onurunun savunucusu olacağız. İnsanlığın ortak birikiminin eseri insani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.
(M. Salih Gönül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir