• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Malatya`dan Mısır`a destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - R4BİA Platformu üyesi olan Genç Memur Sen`in öncülüğünde, direnişin yüzüncü günü münasebetiyle "Gençler darbeye direniyor" temalı yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.
 
Kız Teknik Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş, Yeni Camii meydanında sona erdi. Ellerindeki Rabia işaretleri ve pankartlarla yürüyen platform üyeleri, Mısır`daki Müslümanların onurlu direnişini desteklediklerini belirtti.
 
"Mısır darbesi tüm insanlığa yapılmış bir darbedir"
Yürüyüş sonrası platform adına açıklamada bulunan Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuz Güçlü, "Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız. Hiç kimse dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Tüm dünyanın gözü önünde demokrasinin hiçe sayılmasına tarihin şahit tutulduğu, insanlığın en karanlık günlerinden birini daha yaşadığı, kendi halkına katliamın kendi halkının resmi üniformalarıyla işlendiği Mısır darbesi, Mısır halkına değil, tüm insanlığa ve değerlerine yapılmış bir darbedir." dedi.
 
"Mısırlı Müslümanların onurlu direnişlerini destekliyoruz"
Mısır`da cunta yönetiminin yapmış olduğu ve üzerinden yüz gün geçmiş olan darbenin bir katliam olduğunu belirten Güçlü, "Bu katliamla beraber meydanlarda onurlu duruşlarıyla darbeye meydan okuyan Mısırlı kardeşlerimize ve Rabia direnişine destek vermek için bizler de meydanlara indik. Kardeş ülke Mısır`da yaşanan bu kahredici olayların içinde bir abide gibi yükselen genç fidanlar; inandığı değerlere canı pahasına sahip çıkma dirayetinin en güzel örneğini vermiştir. Kendi değerlerine sahip çıkan bir yönetimi tercih etmenin bedelini ağır şekilde ödemişlerdir. Bu genç fidanlar, inancımız gereği şehitlik gibi çok yüce bir mertebe ile şereflenmiş, tarihe birer kahraman ve direniş abideleri olarak isimlerini yazdırmışlardır. İşte bu şanlı Rabia direnişinin 100`üncü gününde tüm yurtta `Gençler Darbeye Direniyor` temalı bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik teşkilatlarının işbirliği ve desteğiyle alanlardayız." ifadelerini kullandı.
 
Rabia Platformu nedir?
Mısır`da darbe sonrası yaşanan katliama tepki olarak tüm dünyaya yayılan "R4BIA işareti", Rabia Platformu adıyla uluslararası bir platforma dönüşmüştü.
 
Platform, "www.r4biaplatform.com" sitesinden Türkçe, Arapça ve İngilizce üç dilde yayın yapıyor.
 
Platforma, Türkiye`den ve farklı ülkelerden yüzlerce dernek, vakıf, birlik, konfederasyon, dergi, internet sitesi ve medya kuruluşu destek veriyor. (Enis Ağırbaş - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir