• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
İncirlik Hava Üssü'nde nükleer bomba iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin konuyu Temsilciler Meclisi Stratejik Güçler Alt Komitesi'nin gündemine aldığını açıklayarak bunun İncirlik'te B61 tipi taktik nükleer bomba bulunduğunun ilanı olduğunu ileri sürdü.

 

60-70 adet B61 tipi nükleer bomba
Halkın varlığından haberdar olmadığı 60-70 adet B61 tipi nükleer bombanın başka ülkelerin çıkarı uğruna halkı hedef haline getirdiğini ifade eden Atıcı, şunları kaydetti: "ABD'nin ilgili milletvekillerine "Türkiye'de nükleer bomba istenilmediği ve daha fazla silahlanmanın bölgede barışa hizmet etmeyeceğini" içeren bir mektup gönderdim. Bu tepkiler sonucunda alt komite toplantıyı erteledi."

 

Nükleer bombalar konusunda Milli Savunma Bakanı'nı acilen bir açıklama yapmaya davet eden Atıcı, "Bu modernizasyondan benim bilgim yok, ülkede nükleer silah, bomba var mı yok mu bilmiyorum' gibi saçma bir cevap verecek ise derhal istifa etmeli." diye belirtti.

 

Atıcı, ayrıca şu sorulara cevap istedi: "Ülkemizde İncirlik dışında nerelerde ve kaç adet, hangi tip nükleer bomba vardır? ABD'nin modernizasyon kapsamında Türkiye'de yapacağı işlemlerden Hükümetin haberi var mıdır? Varsa bu işlemler hakkında kamuoyuna neden bilgi verilmemiştir?" (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir