• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
`Siyonist katiller hemen cezalandırılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Çağlayan`da bugün 4`üncü duruşması başlayan Mavi Marmara Davası için basın açıklaması yapan Özgür-Der, Mavi Marmara saldırısını bir kez daha protesto etti. Yapılan basın açıklamasına gazeteci yazar Ahmet Varol, Ahmet Ağırakça, Bülent Yıldırım, Rıdvan Kaya ve Hamza Türkmen`in konuşmacı olduğu eylemde davanın önemine dikkat çekildi. Murat Ayar`ın sunumunu yaptığı eylemde Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Güney Uzun basın açıklamasını okudu.
 
Konuşmalarda İsrail`in korsanlığına ve Filistin`de süre gelen zulmüne dikkat çekilirken hiçbir uluslararası hukuku tanımayan İsrail`e karşı bu davanın önemli olduğu vurgulandı. Bu davaya sahip çıkılması gerektiği belirtilen konuşmalarda Mavi Marmara gemisinde katledilenler ve halen komada olan Süleyman Uğur da anıldı.
 
Güney Uzun`un okuduğu basın açıklamasında davanın önemine dikkat çekilirken siyasi gelişmelerin dava üzerine gölge düşürmemesi gerektiğinin altı çizildi. 3. duruşma öncesinde İsrail yanlısı uluslararası medyanın davanın düşeceği yönündeki haberlerine rağmen davanın sürmesinin önemli bir gelişme ve adaleti tesis etme yolunda değerli bir adım olduğu belirtilen açıklamada, Abdullah Gül`ün Siyonist çeteyle ilişkilerin düzelme yolunda olduğuna dair mesajının endişe yarattığı kaydedildi.
 
Açıklamada kardeşlerimizin kanlarının boşuna akmadığı ve Filistin halkını sistematik olarak zulüm çemberinde tutan İsrail`le her türlü irtibat ve ilişki reddedildi. (Cihat Sönmez - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir