• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
İzmir`den Mısırlı darbe karşıtlarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Konak Meydanı`nda toplanan Rabia Platformu`na mensup bir grup, `Mısır direnişinin 100. gününde gençler darbeye direniyor` sloganıyla bir basın açıklaması düzenlediler. Meydanda toplanan çok sayıda kişi `Rabia` işareti yaparak Mısırlı darbe karşıtlarına destek verdi. Basın açıklamasını grup adına M. Bilal Kara okudu.
 
Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Kara, "Birkaç ülke hariç tüm dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler, insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyorlar. Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci kalmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz`dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor." ifadelerini kullandı.
 
Darbecilerin, yönetime el koymakla ve darbeye karşı çıkanları öldürmekle yetinmediğini vurgulayan Kara,"Darbeciler, binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyorlar. Mısır`da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini dahi ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi`nin ve Müslüman Kardeşler`in teşkilatları kapatıldı, faaliyetleri yasaklandı, liderleri tutuklandı ve mal varlıklarına el konuldu. Bağımsız medyanın oluşturacağı riski bertaraf etmek için, bütün medya kuruluşlarına darbe tetikçisi yöneticiler atandı. Dünya kamuoyunu etkileme gücüne sahip uluslararası yayın yapan televizyonlar, gazeteler, ajanslar kapatıldı, temsilcileri tutuklandı. Basın özgürlüğü, tam anlamıyla yok edildi." sözlerine yer verdi.
 
Açıklamasının son bölümünde, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini ifade eden Kara, "Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz." dedi.
 
Ellerinde `İnsanlık Daha Fazla Ölmesin` yazılı dövizleri taşıyan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir