• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Mısır darbecileri Van`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Memur Sen Van Şubesi, Sanat Sokağında düzenlediği basın açılaması ile Mısır`da meşru yönetime karşı gerçekleştirilen darbeyi yüzüncü gününde kınadı. Basın açıklamasını Memur - Sen Van Şubesi adına Zeki Bedir okudu.
 
Yoğun katılımın gözlendiği basın açıklamasına, katliamı simgeleyen fotoğraflar eşliğinde katılan grup tarafından, sık sık Müslüman Kardeşlerin yanında olduklarına dair sloganlar atıldı.
 
Darbeciler ve cunta yönetiminin, dünyanın sessiz kalmasından cesaret alarak katliam yaptığını ifade eden Bedir, "Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz`dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Öldürmekle yetinmiyor binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyor. Mısır`da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek." sözlerine yer verdi.
 
Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisinin ve Müslüman Kardeşler teşkilatlarının kapatıldığını ve faaliyetlerinin yasaklandığını belirten Bedir, büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır`da, tam yüz gündür darbe ikliminin hakim olduğuna dikkat çekti. Bedir, "Tarih bu günü, Mısır`da kanlı darbenin yüzüncü günü olarak değil, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedecektir. Bu gün aynı zamanda dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de yüzüncü günüdür." ifadelerini kullandı.
 
Bedir, dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırarak, "Bu yüzden, Rabia-tül Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız. Mısır`da darbe son buluncaya millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar isyanda olacağız. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır`da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak. İnsanlığın ortak birikiminin eseri insani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek `yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız." dedi.
 
İnsanca yaşamak için `Yeni Bir Dünya" istiyoruz diyen grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Mehmet Aldemir - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir