• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Mısır`da yapılan darbe yüzüncü gününde tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Genç Memur Sen Mersin Şubesi, Mısır`da askeri cunta tarafından yapılan darbenin yüzüncü günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Hastane Caddesi üzerinde bulunan sendika binası önünde yapılan basın açıklamasını sendikanın şube başkanı Tayfun Kütük okudu.

 Darbeciler ile destekçileri tel`in ettiklerini belirten Kütük, darbeye sessiz kalanların da insanlığa ihanet ettiklerini ifade ederek, "Mısır`da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe, bugün maalesef yüzüncü gününü tamamladı. Birkaç ülke hariç tüm dünya, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sesiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler, insan onuruna, insan haklarına ve insanların yüzlerce asırlık birikimine ve bizatihi insana ihanet ettiklerini fark edemiyorlar." dedi.

Darbenin yapıldığı günden bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivilin katledildiğini söyleyen Kütük açıklamasının devamında, "Zorba kurşunu ile ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün de artmaktadır. İnsan haklarının tesisi ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi`nin ve Müslüman kardeşlerin teşkilatları kapatıldı, faaliyetleri yasaklandı, liderleri tutuklandı ve mal varlıklarına el konuldu. Bağımsız medyanın başına darbe tetikçileri atandı. Dünya kamuoyunu etkileme gücüne sahip uluslararası yayın yapan televizyonlar, gazeteler, ajanslar kapatıldı, temsilcileri tutuklandı. Basın özgürlüğü tam anlamıyla yok edildi." görüşlerine yer verdi.

 Bugün sadece Mısır`da darbenin yüzüncü günü olmadığını, aynı zamanda darbeciler eliyle işlenmiş katliam ve vahşetin seyirciliğinin de yüzüncü günü olduğunun altını çizen Kütük, cunta yönetimini destekleyenleri insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ettiklerini belirtti.

 Konuşma sırasında alandaki `RABİA` işareti yapan grup tarafından sık sık, "Mısır Halkı Yalnız Değil", "Defol Sisi Seninleyiz Mursi" sloganları atıldı. Basın açıklamasının ardından alandaki grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir