• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
"Sağlıkta köklü değişiklikler geliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - 9 Ekim Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Partili sağlıkçı Milletvekilleri kahvaltılı istişare toplantısı ile Torba Yasası'nın ayrıntıları tartıştı


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Muzaffer Yurttaş, "Yapılacak değişikliklerin en önemlisi sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların aldıkları cezalar diğer görev başında yapılan saldırılara göre normalin iki katına çıkartılıyor ve bu alınan cezaların ertelenmemesi hükmü getiriliyor. İnsanların acılarını dindirmek için çalışanlara yönelik son zamanlarda basında da yer alan ve yapanları kınadığımız şiddet olayları son bulması gerekiyor. İnsanlıktan nasibini almamış bu şiddet yanlılarına verilecek cezalar iki katına çıkarılıyor ve erteleme kapsamının dışına çıkartılıyor." dedi.


Acil servis, yoğun bakım gibi yerlerde görev yapan yardımcı sağlık personelinin nöbet ücretleri yüzde 50 oranında arttırılacağını belirten Yurtaş, "Eczanelerle ilgili de birtakım düzenlemeler torba yasada yerini buldu. Eczaneler toplu satış yapamayacaklar. İhalelere katılamayacaklar." dedi.


Yurttaş "Bu ve benzeri pek çok düzenleme önümüzdeki dönemde meclise gelecek. Önce komisyondan geçecek sonra da yasalaşacak." diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir