• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
R4BİA kuşağından `yenidünya` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mısırda cunta yönetiminin gerçekleştirdiği askeri darbenin yüzüncü gününü doldurması nedeniyle Rabia Platformuna bağlı sivil toplum kuruluşlarının gençlik yapılanmaları Diyarbakır`da kitlesel basın açıklaması düzenledi.
 
Aralarında Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Genç Memur-Sen ile Özgür-Der gençlik yapılanmasının da bulunduğu açıklamada vicdanı olan herkes Mısır halkının direnişine katkı sunmaya davet edildi.
 
"Zorbalara sessiz kalınıyor"
Mısır`da yaşanan zulümleri anlatan dövizlerin taşındığı açıklamayı platform adına Mustafa Tarcan okudu. Açıklamasında darbenin yüzüncü gününü tamamladığını belirten Tarcan, "Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı; bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler; insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor" dedi.
 
"Mısır halkına yaşatılanlar bütün insanlığa karşı tehdittir"
Darbeye karşı direnen gençler olarak Mısırda yaşananları bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini dile getiren Tarcan, "3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, İnsanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır`ın demokratik yollarla seçilmiş sivil İdaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Gençliği darbeye karşı direnmeye çağırıyoruz"
Vicdanı olan herkesi Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ettiklerini söyleyen Tarcan, "Dini inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. Dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Katliamın sessiz tanıkları olmayacağız"
"Herkes için, bütün insanlar ve bütün insanlık için adil, özgür, barışçıl ve inançlara saygılı, her türlü ayrımcılığa ve her türlü ayrıcalığa son verecek yeni bir dünya istiyoruz" ifadesine yer veren Tarcan, "Bu Yüzden, Rabia-tül Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız. Bu yüzden Mısır`da darbe son buluncaya millet iradesi yeniden hâkim oluncaya kadar isyanda olacağız" dedi.
 
Açıklama sonrasında ise darbeyi protesto amacıyla yarın Cuma Namazından sonra tarihi Ulu Cami önünden Şeyh Said Meydanı`na doğru yapılacak olan yürüyüşe davet duyurusu yapıldı. (Emrullah Araz / Hüseyin Yalçın-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir