• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Solhan Merkez Yeni Camii Onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan Merkez Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından1961 yılında yapılan merkez caminin onarılması ve genişletilmesi çalışma başlatıldı. Derneği Başkanı Aydın Kaynar, camiyi yenileyebilmek için hayırsever vatandaşların desteğini beklediklerini söyledi.

 

50 yıl önce yapılan caminin onarımı, nakış ve çini işlemlerinin yapıldığını belirten Kaynar; "133 metrekarelik camii 550 metrekareye kadar genişletildi. Camii 3 katlı olarak hizmet verecektir. Bodrum katı, abdesthane, WC, kalorifer kazanı ve yakıt deposu olarak kullanılacak. Giriş kat ve ikinci kat ise ibadethane olarak kullanılacak. Abdesthane bölümünde mermer döşemesi, kapı ve tesisat montajı kaldı. Cami tamamlandığında hem daha güzel olacak, hem de, geniş olacak. Bu nedenle caminin tamamlanması için hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Destek Bekliyoruz
Cami onarımı için Solhan halkı tarafından yapılan yardımlardan dolayı teşekkür borçlu olduklarını söyleyen Kaynar; "Biliyorum ki Solhan halkı, bundan sonra da maddi ve manevi yardımlarını eksik etmez. Caminin tamamlanması için hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir