• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Yazıcı, Ağrı'da Balyoz Davasını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Yargıtay'ın karara bağladığı Balyoz Planı Davasını değerlendirdi. Yazıcı, "Darbe teşebbüsünü yargı konusu yapabilmiş olan Türkiye, demokrasi yolunda hamle kat etmiştir." İfadelerini kullandı.

Bir takım ziyaretler ve açılış törenleri için saat 10.00'da havayolu ile Ağrı'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı programına Ağrı Valiliğini ziyaret ile başladı. Karşılama mangası tarafından Valilik bahçesinde karşılanan Bakan Yazıcı kendisini bekleyen kurum amirleri ve STK temsilcileri ile tokalaştıktan sonra Valilik makamına geçti.
Burada açıklamalarda bulunan Bakan Yazıcı 87 maddeden olaşan Tüketici Kanun Tasarısının meclisten geçirerek yasalaştırmayı düşündüklerini ifade etti.

Bakan Yazıcı," Tüketici kanun tasarısı meclis kapanmadan bakanlar kurulunda tartışıldı. Meclise intikali ile komisyonlarda görüşüldü. Genel kurulda ilk görüşülecek tasarılarımızdan biridir. Bütçe görüşmeleri yoğunluğu başlamadan sene sonuna varmadan bu kanunu meclisten geçirmeye çalışacağız" dedi.
Sorulan soru üzerine orta vadeli kredi kartlarına getirilen limit hakkında açıklama yapan

Bakan Hayati Yazıcı," Frenleyici ve tüketim konusunda insanları daha bilinçlendirmeye götürecek bir uygulama ve yararlı olacağını düşünüyorum. Hepimiz tüketici konumundayız ama tüketicinin harcamalar noktasında bilinçli olması gerekir. Yapılan orta vadeli düzenleme de tüketiciyi bilinçlendirmeye dönük uygulamalardır."

Yargıtay'ın Balyoz Planı Davasını da değerlendiren Bakan Hayati Yazıcı bu tür bir yargılamanın yapılmış olmasının Türkiye için çok önemli olduğunu kaydetti. Yazıcı, "Bu dava en çok konuşulan konulardan biridir. Türkiye'de ilk defa bu boyutta, bu nitelikte gerçekleştirilen bir ilk yargılamadır bu bana göre. Elbette ki yakınlarının veya bu dava dolayısıyla hüküm giymiş olanların mahkumiyetler üzüntü vericidir. Her ne olursa olsun hiç kimse arzu etmez bir mahkeme kararıyla hapse düşmeyi ve onun yakını olmayı. Bu boyutta bütün nitelikleri göz önünde bulundurduğumuz zaman Türkiye'nin demokrasi yürüyüşü açısından önemli bir kazanım diye düşünüyorum. Bu tür bir yargılamayı yapabilmiş olmak. Darbe teşebbüsünü yargı konusu yapabilmiş olan Türkiye, demokrasi yolunda hamle kat etmiştir. Bunların da bana göre baş, göz kırmadan kurallara dikkat edilerek gerçekleştirildiği kanısındayım. İnşallah bir yanlışlık olmamıştır. Hayırlı olmasını diliyorum."

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan Bakan Yazıcı'ya çeşitli hediyeler verdiler.
Bakan Hayati Yazıcı ve beraberindekiler önce Ağrı Belediyesine v daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı binasına geçtiler. Burada yaptığı açıklamalardan sonra yeni otogar açılışı için Çevre Yolu Şeker Fabrikası Kavşağında bulunan otogar binasına geçti.

Daha sonra yapılacak olan Hayrettin Atmaca Anadolu İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katılacak. Saat 13.30'da Doğubayazıt ilçesine hareket edecek olan Yazıcı burada bir takım temaslardan sonra 18.45'te Ağrı'dan ayrılacak. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir