• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Dubai Polis Şefi: Arapların düşmanı İsrail değil, `Müslüman Kardeşler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşik Arap Emirlikleri`nin(BAE) başkenti Dubai`de bir televizyon kanalında konuşan Dubai polis şefi Dahi Khalfan, İsrail`in Arap dünyasına bir tehdit teşkil etmediğini söyleyerek, Körfez ülkeleri için "Gerçek tehlike Müslüman Kardeşler Hareketi`dir" dedi.

Dahi Khalfan, "Bugün, Arap dünyası İsrail ile bir savaş halinde değil, dolayısıyla İsrail bir tehlike teşkil etmiyor" dedi. Ona göre, Körfezdeki Arap ülkeleri için gerçekten tehlike teşkil eden şey `Müslüman Kardeşler`dir. Dubai polis Şefi: " Ancak, Arap topraklarının onlar için mezar olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Dubai polis Şefi Dahi Khalfan, 2010 yılında Dubai`de bir otelde şehid edilen HAMAS hareketi liderlerinden Mahmud el-Mabhouh cinayeti ile ilgili soruşturma yürütürken, İsrail istihbaratı Mossad`ın kendisini korkutmak istediği konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Bu cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada, Dubai polisi İsrail ajanları deşifre etmişti. İsrail istihbaratı Mossad`ın 26 ajanı İngiltere, Fransa, İrlanda ve Avustralya pasaportlarıyla Dubai`ye giriş yapmışlardı. Bu uluslararası bir skandala neden oldu ve İngiliz ve Avustralya İsrail diplomatların sınır dışı etmek zorunda kalmışlardı. (Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir