• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Diyarbakırlılar inancına güvence ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Salih Keskin / Diyarbakır

Diyarbakırlılar inancına güvence istiyor

Türkiye’de inançlı insanlar yıllarca sistem için tehdit olarak görüldü. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da büyük zulümler yaşandı. 28 Şubat süreci ülkeye kara bir bulut gibi çöreklendi. Başörtüsü okullarda ve kamusal alanda yasaklandı, Kur’an eğitimine yaş sınırı getirildi. Bunca şey yaşanırken artık halk yapılacak her türlü değişiklik ve düzenlemede inanç özgürlüğünün de garanti altına alınmasını istiyor. Yapılacak yeni anayasa çalışmalarında bunun görmezden gelinmemesini isteyen halk, toplumdaki huzur ve barış için anayasal güvencenin şart olduğunu düşünüyor. İşte, halkın görüşleri…

Talat Hisami: Eğer inanç olmazsa barış, huzur veya refah da olmaz. Toplumların huzuru inanca bağlıdır. Bizim inancımız da İslam’dır, Kur’an’dır. Anayasa Kur’an-ı Kerim ile yürütülürse hiçbir sıkıntı da kalmaz. Ancak bu gidişimiz çok kötüdür. Şimdi yeni anayasa çalışmalarından bahsediliyor, eğer yeni anayasada inançlarımız güvence altına alınırsa belki o zaman huzurlu bir ortam oluşur.

Emrullah Uzunboy: İnancımız bizim her şeyimizdir. O olmadan olmaz. Ve eğer inancımız, toplumun inancı anayasal bir güvence altına alınmazsa toplum da huzur bulmaz. Bizim huzurumuz inancımızdan gelmektedir ve inancımızdan asla taviz vermeyiz. Önümüzdeki aylarda yeni bir anayasa çalışmasından söz ediliyor. Türkiye’nin yüzde doksan dokuzu Müslümandır ve Müslümanların anayasası da Kur’an’dır.

Mehmet Varlı: Toplumun inancını yansıtan, güvence altına alan düzenlemeler, yasalar olmadan toplum huzur bulamaz. Şu an ki anayasa sivil bir Anayasa değildir ve topluma hiçbir faydası yoktur. İnançlarımız güvence altında değildir. Ben Müslümanım ve inançsız asla yaşayamam, toplum da hakeza… Onun için toplumun inancını yansıtacak yasaların olması şarttır.

Hadi Eryavuz: Şu an ki anayasa ve Hükümet güven vermiyor. Toplumda huzur yok, her gün kan dökülüyor. Bizleri ayakta tutan inancımızdır, bu yüzden inancımızın Anayasal güvence altına alınması şarttır. AK Parti Hükümeti yol, köprü ve baraj yaptı, ancak bu yeterli değildir. Çünkü toplumda huzur yok, barış yok. Peki neden? Bunu biraz düşünmesi lazım, öyle değil mi? Hükümetin güvence vermesi gerekir, inancımızın güvence altına alınması lazım, ancak bu şekilde toplumda huzur, barış ve refah olur.

Hacı Kemal Taştekin: Menfaatler yüzünden kardeş kardeşe düşman olmuş. Eskiden açlık vardı, hayâ vardı, ama şimdi açlık yok, hayâ da yok. Şimdiki erkekler kapalı, kadınlar ise çıplak geziyorlar. İnanç zayıflamış. Bunun önüne geçilmesi lazım… Allah-u Teâlâ bizi Kur’an’dan imandan mahrum etmesin.

Doğruhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir