• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayram Tatiline Çıkacakların DİKKAT`ine
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet yetkilileri Kurban Bayramı öncesi sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı (KTYG) İhsan Memiş, bayram ziyaretine gidenlerin, mümkünse gündüz ve dinlenmiş şekilde yola çıkmalarını istedi.

Yola çıkmadan önce hafif bir kahvaltı yapmanın da önemli olduğunu belirten Memiş, sürücülerin mola yerlerinde de en az 15 dakikayı araç dışında geçirmelerini tavsiye etti.

Memiş, sürücünün sürüş konforunu bozmayacak rahat bir elbise ve ayakkabı giymeleri gerektiğini anlatan Memiş, araçtaki herkesin emniyet kemeri takmasının hayati önemi sahip olduğu uyarasında bulundu.

Araçta, sürücünün dikkatini dağıtacak türde konuşmaların, davranışların yapılmaması ve müziklerin dinlenmemesi gerektiğini vurgulayan Memiş, seyir halindeyken takip mesafesine dikkat edilmesi, hız yapılmaması ve cep telefonunun mümkünse kapatılması tavsiyesinde bulundu.

Memiş, sürücülerin varış noktasına 30-40 kilometre kala rehavete kapılmaması, dikkatini yoldan ayırmaması ve emniyet kemerini gidecekleri yere ulaşana kadar çıkarmamasının önemine değindi.

RAMAZAN BAYRAM`INDAKİ KAZALAR

Geçen Ramazan Bayramı taili boyunca meydana gelen 2 bin 199 trafik kazasında 86 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 711 kişi yaralandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir