• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Kovan Başında Ayı Nöbeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üzümlü ilçesine bağlı Pişkidağ köyü Gökbayır mevkisinde bulunan, 3 arıcıya ait 200 kovan ayıların saldırısına uğradı. Bazı kovanları kıran ayılar, balların bir bölümünü yedi.

Saldırının ardından arıcılar, ayılara karşı tüfekle nöbet tutmaya başladı. Öldürmenin cezasının bulunması dolayısıyla arıcılar havaya ateş ederek ayıları korkutmaya çalışıyor.

Arı kovanları zarar gören Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nusret Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayıların arı kovanlarına yönelik saldırısından bıktıklarını söyledi.

Cezasının çok yüksek olması dolayısıyla ayıları vuramadıklarını dile getiren Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Havaya ateş açmaktan başka çaremiz yoktur. Sabaha kadar soğukta bekliyoruz. Ayının ülkemiz için bir yararı olabilir, bunu biz bilemiyoruz. Eğer ki faydalıysa, bu ayıları daha doğrusu koruyan kurum her kimse ya bizlerin zararını ödemeli veya arıcımıza ayı vurmayı serbest etmeliler.

Çevre ilçelerimizden bize ulaşan bilgi, otuzun üzerinde arıcımızın arısında zayiat var. Bakanlığımızdan, ilgililerden, yetkililerden mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Ya arıcılarımızın zararı ödenmeli veya söz verilen çit desteklemesi dahi çıkmadı, bunun için bir destek istiyoruz, çözüm istiyoruz."

Fahrettin Aydın da, soğuk havada sabaha kadar beklemekten usandıklarını ifade ederek, "Bağları mı bekleyelim, arıları mı bekleyelim. Üzümleri de yiyor. Beş kovan balım vardı, iki tanesini kırmış. Dağıtmış yani çerçeveleri. Sabaha kadar ayı nöbeti tutuyoruz. Usandık, bu çile çekilmez hale geldi" diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir