• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Tesettüre Bir Destek de Bursa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mustazaf-Der`in başlatmış olduğu Tesettür Seferberliğine Bursa şubesinden destek geldi. Dernek binasında düzenlediği bir seminerle tesettür seferberliğine start verildiğini belirten şube başkanı Orhan Dikgöz düzenleyeceğimiz imza kampanyaları ile de çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Gündemlerimizi kendimiz belirlemeliyiz
Seminerde bir konuşma yapan Mahmut Aytekin Hoca, "Müslümanlar kendi gündemlerini belirlemek zorundadır. Şayet böyle olmazsa kendi ana gündemlerini ana konularını kaybederler. Neden söz edeceklerini bilmedikleri için taklitçi konumuna düşerler. Onun için Müslümanlar kendi gündemlerini kendi çalışmalarını ve neye önem vereceklerini kendileri belirlerler ve onun üzerinde ciddiyetle çalışırlar. Kim gerçekten talep ederse ve ciddi çalışırsa onu bulur. Kim ihlasla Allah`tan isterse Allah ona verir. İnşaallah kendi gündemlerimizi kendimiz belirleyeceğiz ve o gündemimiz üzerine yoğunlaşacağız. Neler yapılabilir insanlara nasıl ulaştırılır ve bunu yaparken her birimizin yapabileceği nelerdir, inşallah bunun üzerine yoğunlaşacağız" dedi.

 Allah`u Teâlâ`nın kadın ve erkeği ayrı fıtratlarda yarattığını ifade eden Aytekin, "Erkek kadın için bir cazibe merkezi bir çekim alanı, kadın erkek için bir çekim alanıdır, fakat Allah`u Teâlâ bunların arasına doğal olmayan yani Allah`u Teâlâ`nın istemediği bir çekimin olmaması için araya bazı engeller koymuştur. Allah, biz kullarına hayat Kılavuzu olan ve her köşe başına geldiğimizde hangi yöne devam etmemiz gerektiğini belirten, bize hayatı gösteren Kuran`da bunu da belirtmiş. Müslüman bir erkeğin veya Müslüman bir bayanın nasıl örtünmesi gerektiğini nelere dikkat etmesi gerektiğini bize Nur ve Ahzab surelerinde güzelce anlatmış. Resulullah`ın eşleri olan annelerimiz de örtüleriyle tüm Müslüman bacılarımıza annelerimize örnek olmuştur" diye konuştu.

Mehmet Şah Mikyas - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir