• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
İçişleri Bakanlığı`ndan Açıklama: Libya Başbakanı`na Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Haber Ajansı Libya Başbakanı Ali Zeydan`ın İçişleri Bakanlığı için çalışan grup tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü resmi haber ajansına verdiği demeçte, Başbakan`ın Suçla Mücadele Bölümü`nde tutulduğu ve sağlık durumun iyi olduğunu söyledi. Kaddafi rejimini yıkan ve İçişleri Bakanlığı`nda görevli grup ile Başbakan Ali Zeydan arasında husumet olduğu iddia ediliyor.

Zeydan`ın öğle saatlerinde serbest bırakıldığı açıklandı.

Öte yandan hükümetin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Zeydan`ın "Faili meçhul kişilerce bilinmeyen nedenlerle ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü" ifadesine yer verilmişti.

AP`nin haberine göre Libya Başbakanı Ali Zeydan`ın kaçırılmasının ABD`nin geçtiğimiz hafta Libya`da El Kaide`ye karşı düzenlediği operasyona misilleme olduğu iddia ediliyor. Operasyonda El Kaide liderlerinden Ebu Enes el Libi`nin yakalanmasına öfkelenen militanlar bu olaydan Libya hükümetini sorumlu tuttuğu belirtildi.

Libya`da Muammer Kaddafi`nin devrilmesinden sonra, ülkenin farklı bölgelerini kontrol altında tutan rakip aşiretler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Fizan bölgesi bağımsızlığını ilan etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir