• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Sevgi-Der`den Kürtçe Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler arasında bulunan Sevgi- Der "Tesettür Seferberliği" kapsamında Kürtçe seminer düzenledi. Seminerde Üstat Bediüzzaman`ın eserlerinden olan Lem`alardan alıntılar yaparak tesettürün önemine değinen Dernek Başkanı M. Ali Ortaç. Müslüman kadınlara tesettürün farz olduğunu belirtti.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak "Tesettür Seferberliği" başlattıklarını söyleyen Ortaç, Allah-u Teala`nın insanoğlunu yarattığı ilk günden beri örtünmesini emrettiğini kaydetti. Tesettürle ilgili ayeti kerimede geçen "celabibihin" kelimesini, kuran müfessirlerden Elmalılı Hamdi Yazır`ın "Çarşaf`ın" kastedildiğini söyledi. Tesettürün en ekmelinin çarşaf olduğunu ve tesettürün fitri olduğunu söyleyen Ortaç, kadının fıtratının örtünmeye meyilli olduğunu kaydetti. Fuhuşatta bulunmayan kadınların kem gözlerden rahatsız olduğunu söyleyen Ortaç, bu sebeple kadınların örtünmeye daha meyilli olduğunu belirtti.

 

Çıplaklık ve açık saçıklığın aile huzurunu bozduğunu ifade eden ortaç, kendilerini eşleri için süslemeyenlerin başkaları için süslenmelerinin, haliyle aile içinde huzursuzluklara davetiye çıkardığını belirtti. Ortaç, "Aile içi huzur yoksa dünya hepsi kendisinin olsa yine anlamı kalmaz. Dünya kendisine cehenneme dönüşür. Birbirinden emin ve huzurlu olan aileler ise hiç bir şeyleri olmasa dahi manen huzurlu oldukları için dünyada mesut ve bahtiyardır… İşte bunun için tesettür önemli ve önem verilmesi gereken bir konudur." dedi.

Kadının zayıf yaratıldığını bu nedenle aile huzurunu elde etme konusunda, kadının daha çok muhtaç olduğunu söyleyen Ortaç, Kız çocuklarına daha küçük yaşta örtünmenin sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Kız çocuklarının örtülü bir şekilde büyütülmesi tavsiyesinde bulunan Ortaç, tesettür seferberliği konusunda en büyük fedakarlığın bayanlardan beklenildiğini sözlerine ekledi.

 

Peygamber efendimiz döneminde örtünme emri geldiğinde kadın sahabelerin çevrelerinde ne bulduysalar onunla kendilerini örtmeye çalıştıklarını dile getiren Ortaç, "Bizler kadınlarımıza ve yakınlarımıza örtünmeleri noktasında tavsiye ettiğimiz halde neden etkisini göstermiyor. Demek ki, bizler hakkıyla görevlerimizi yerine getirmiyoruz… Kadınların haklarına önem vermeliyiz. Eşimiz olsun bacılarımız olsun kadınlarımızın tüm hak ve hukuklarına riayet etmeliyiz. İslam`ın adaletini kendi aramızda hakkıyla göstermeliyiz. Bir tarafta kadınlarımızı hakka çağırırken diğer tarafta kendilerine haksızlık yapmamalıyız." diye konuştu.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir