• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Burası Afrika Değil, Konya...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saray kasabasının hemen girişinde konaklayan mevsimlik işçiler, kurdukları çadırlarda başta susuzluk olmak üzere birçok sıkıntı ile mücadele ettiklerini söylüyor.

Mevsimlik işçiler adına konuşan Mehmet Ali Ceylan, kurdukları çadır kentte yaklaşık 1000 kişi kaldıklarını anlattı. Bu insanların belediyenin çektiği tek hatlı bir çeşmeden su ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Ceylan, "Kalabalık olduğumuzdan dolayı bir kova su için saatlerce çeşmenin başında bekliyoruz. Belediyeye müracaat ettik, tek hatın bize yetersiz geldiğini, birkaç hattın daha çekilmesi durumunda az da olsa rahatlayacağımızı söyledik. Fakat belediye yetkilileri kasabanın suyu yetersiz diye talebimizi kabul etmedi. Ramazan ayına giriyoruz, bu sıcak günlerde susuz nasıl Ramazan`ı geçireceğiz diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Ceylan, 24 Mayıs`ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun bölgeyi ziyaret ettiğini, onun girişimleri ile bölgeye seyyar tuvalet ve banyo getirildiğini, ancak getirilen konteynırların bir türlü aktif hale getirilmediğini söyledi. Ceylan, susuzluk ve tuvaletlerin aktif olmadığından dolayı çocukların sağlıksız ortamda yaşadıklarından dert yandı. Ceylan, günlerce biriken çöplerin alınmadığını da öne sürerek, bu sıkıntıların hemen tüm bölgede mevcut olduğunu bildirdi. Yakında okulların açılacağını hatırlatan Ceylan, "Bu çocukların eğitimini nasıl gerçekleştireceğini şimdiden düşünmeye başladık. Bu sorunlarımızın çözümü için yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Saray Belediye Başkanı Ferruh Polat, Polat kasabanın suyunun yetersiz olduğunu ifade ederek, kasabaya bile sınırlı su verdiklerini, bu nedenle daha fazla yardımcı olamayacaklarını kaydetti. Polat, bölgeye birkaç su kuyusu açılması durumunda sorunun çözülebileceğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir